Forma 1

2023.07.23. 18:38

Verstappen nyerte a Magyar Nagydíjat

A címvédő és kétszeres világbajnok Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője nyerte vasárnap a 38. Formula–1-es Magyar Nagydíjat a Hungaroringen, egymás utáni hetedik sikerével tovább növelte az előnyét az összetett pontverseny élén, csapatával pedig rekordot döntött.

A huszonöt esztendős pilótának ez volt az idei kilencedik, és pályafutása negyvennegyedik futamgyőzelme, a Red Bull pedig sorozatban a tizenkettedik elsőségét ünnepelhette, ezzel megdöntötte a McLaren ezerkilencszáz-nyolcvannyolcban felállított rekordját, mely tizenegy sikerből állt. 

A Mogyoródon tavaly is győztes Max Verstappen mögött Lando Norris, a McLaren brit versenyzője ért célba másodikként, a másik Red Bullt vezető mexikói Sergio Pérez pedig harmadikként. A pole pozícióból rajtoló Lewis Hamilton (brit, Mercedes) a negyedik helyen fejezte be a futamot. 

Verstappen előnye a szezon felénél így száztíz pontra nőtt az összetettben csapattársa, a szintén a Red Bull színeiben versenyző Segio Pérez előtt. 
Verstappennek a mogyoródi volt F1-es pályafutása 175. futama, ahol a Williams istálló – pontot nem szerezve – fennállása nyolcszázadik Formula–1-es versenyét futotta. 
A vb jövő hétvégén, Belgiumban folytatódik. 

A 38. Magyar Nagydíj végeredménye 

1. Max Verstappen, 2. Lando Norris, 3. Sergio Pérez, 4. Lewis Hamilton, 5. Oscar Piastri, 6. George Russell, 7. Charles Leclerc, 8. Carlos Sainz, 9. Fernando Alonso, 10. Lance Stroll.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában