Kézilabda

2023.08.22. 16:30

Hibátlanul nyerte meg a NEKA a Cell Kupát

A NEKA U16-os férfi kézilabdacsapata mind a hat mérkőzését megnyerte, így százszázalékos teljesítménnyel hódította el a 2023-as Cell Kupát. A torna legjobb játékosának a boglári jobbátlövőt, Ambrus Bencét választották.

Őszi Ádám

Gazdag Tibor, a NEKA U16-os csapatának edzője

Fotó: Nemeth Levente Foto

A 2023-as Cell Kupa mezőnyét a honi rivális Telekom Veszprém KC és az Angyalfödi Sportiskola mellett német, szerb és belga csapatok alkották, a magyar együttesek azonban kibérelték maguknak a dobogót. A torna mérkőzéseinek Veszprém mellett Várpalota és Hajmáskér adott otthont.

– Ez volt a felkészülésünk harmadik hete, az eredményesség viszont szakmai szemmel abszolút másodlagos volt, öt nap alatt hat mérkőzést játszottunk, aminek pozitív hozománya, hogy sok dolgot megtapasztalhattunk az új játékosainkkal kapcsolatban – fogalmazott Gazdag Tibor, a NEKA U16-os csapatának edzője. – Ennek megfelelően több összeállítást is kipróbáltunk, védekezési szisztémákat gyakoroltunk. A srácok belekóstolhattak más országok kézilabda kultúrájába, a tornagyőzelem pedig óriási élményt jelentett a számukra. A szerb együttes, valamint az Angyalföldi Sportiskola ellen egy kimondottan komoly és hajtós mérkőzést játszottunk. Mindemellett a hét folyamán az erőnléti kollégák, Dr. Rácz Levente és Gyurkovics Ferenc külön foglalkoztak a csapat fizikális állapotával.

Eredmények: 
NEKA–Angyalföldi Sportiskola 32–27
HSG Dietmannsried (német)–NEKA 19–36
NEKA–Handball Academy Dinamo (szerb) 21–14
HC Visé BM ’A’–NEKA 16–38
NEKA–Telekom Veszprém KC 31–15
NEKA–HC Visé BM ’B’ 28–11

A Cell Kupa végeredménye:
1. NKEA 12 pont (+84)
2. Telekom Veszprém KC 10 pont (+28)
3. Angyalföldi Sportiskola 8 pont (+37)
4. Handball Academy Dinamo 6 pont (+34)
5. HSG Dietmannsried 4 pont (+7)
6. HC Visé BM ’B’ 2 pont (-77)
7. HC Visé BM ’A’ 0 pont (-113)

A NEKA legeredményesebb játékosa Ambrus Bence volt 30 góllal, őt követte a házi góllövőlistán Ambrus Máté (28), Panyi István (18), Lukács Bálint (18), valamint Puskás Bálint (16).

– Rövid pihenő után megkezdtük a felkészülés negyedik hetét, a napokban pedig Balatonfüredre utazunk, ahol egy akadémiai tornán veszünk majd részt – mondta a vezetőedző. – Ezt követően már csak egy hetünk lesz hátra a bajnoki rajtig. A rendelkezésünkre álló időt szeretnénk a lehető leghatékonyabban kihasználni.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában