Labdarúgás

2023.08.13. 21:16

Kétgólos előnyből sem tudott nyerni a Rákóczi FC

Kétgólos vezetést adott ki a kezéből a Kaposvári Rákóczi FC a harmadosztályú labdarúgó-bajnokság Dél-Nyugati csoportjának harmadik játéknapján a Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő elleni találkozón.

Klein Péter Nándor

Fotó: Lang Robert Kaposvar

Az első bajnoki győzelem reményében lépett pályára a Kaposvári Rákóczi FC, amely a harmadik játéknapon azt a Gárdonyt fogadta a Rákóczi Stadionban, amelyet történelme során mindig legyőzött. Ezen a hagyományon nem szerettek volna változtatni a zöld-fehérek, akiknek kapuját először őrizte kezdőként Horváth Fábián, akinek már a második percben dolga akadt, de Usakov Pavel tizenöt méterről eleresztett, lapos lövése után magabiztosan ölelte magához a labdát. Az első negyed órában Ekker Milán könnyedén megszerezhette volna a hazaiaknak a vezetést, hiszen előbb hat méterről, kissé jobbról vette célba a bal alsót, majd Babinszky Bence beadása után nyolc méterről, kapából lőtt középre, de mind a két esetben Orczi Kristóf kapus nyerte kettejük csatáját, sőt hiába pattant ki róla a második lövés, Hampuk Ádám ismétlésénél is védeni tudott. 

A következő hazai lehetőségnél viszont már megszületett a hazaiak vezető találata: Alessio Mazzonetto szerelte a középpályán Zólyomi Dávidot, majd a megszerzett labdával betört a tizenhatoson belülre, Hampuk Ádám elé tálalt, aki egy könnyed bokamozdulattal a kapu közepébe emelte a labdát a kifutó kapus felett mintegy nyolc méterről (1–0). A folytatásban egy tizenegyessel növelhette volna kettőre előnyét a Rákóczi, hiszen Horváth Balázs remek labdájával Ekker Milán lépett be a tizenhatoson belülre, ahol egy csel után elhúzta a lábát Zólyomi Dávid, de hiába tűnt egyértelmű szabálytalanságnak, a bíró nem adott büntetőt a Kaposvárnak. A hazaiak azonban így is kettő-nullás előnnyel tudtak szünetre vonulni, ugyanis a 37. percben Hampuk Ádám gyorsan elvégzett szabadrúgása után Babinszky Bence lódult meg a bal szélen, laposan centerezett Horváth Balázs elé, akinek lövését még blokkolta Lencsés Balázs, de a kipattanót Hampuk Ádám a leshatárról, három méterről pöckölte a kapuba (2–0).

A szünetben mindkét vezetőedző cserélt, de ez hazai oldalon inkább kényszerűnek tűnt, hiszen Bíró Dominiket többször is ápolni kellett, ráadásul sárga lapot is kapott, így helyette Nicoló Mazzonetto folytatta. A második félidő elején a Rákóczi futószalagon dolgozta ki a helyzeteket, előbb egy szöglet után Babinszky Bence éles szögből leadott, közeli lövésébe vetődött be Orczi Kristóf, majd egy perccel később Nicoló Mazzonetto lőtt a bal kapufa mellé hat méterről, míg a következő támadást Horváth Balázs fejezte be lövéssel, de az ő próbálkozása is centikkel kerülte el a jobb kapufát. Négy percre rá Szederkényi Ádám félfordulatból, kapásból már eltalálta a kaput, de ekkor Orczi Kristóf mutatott be bravúrt. 

A hazaiak kihagyott helyzetei megbosszulták magukat, ugyanis kicsivel több, mint egy órányi játékot követően, egy beívelés után Tóth Tibor elé fejelték le a labdát, aki közelről, középről lőtt a kapu közepébe, mikor Heil Mátét éppen az oldalvonalon kívül ápolták (2–1). A hajrába lépve a csereként beálló Szombati Benedek jól csapadó átlövése csattant a lécen, majd egy percre rá Balogh Ádám négy méterről lőtt a kapu jobb oldalába (2–2), így sikerült az egyenlítés a cseréktől felpörgő, fokozatosan jobban teljesítő Gárdony csapatának. Az utolsó percekben mind a két csapat eldönthette volna a három pont sorsát, ugyanis előbb Hampuk Ádám beadását Nicoló Mazzonetto kanalazta a bal felső mellé, a másik oldalon pedig Szombati Benedek ziccerét védte bravúrral a fiatal Horváth Fábián. A Rákóczi bár rengeteget dolgozott, s végre sok helyzetet is kialakított, de továbbra sem tudta megszerezni idénybeli első győzelmét, így még mindig tart a rossz hazai sorozatuk, amit már két szezon óta cipelnek magukkal.

Kaposvári Rákóczi FC–Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő 2–2 (2–0)
Kaposvár, Rákóczi Stadion, 400 néző V.: Gáspár A. (Kondákor T., Hegedüs-Baráth N.).
Kaposvári Rákóczi FC: Horváth F. – Ekker, Gál, Heil, Pusztai – A. Mazzonetto, Szederkényi, Horváth B. (Pintér M., a 79. percben) – Babinszky, Bíró D. (N. Mazzonetto, a szünetben), Hampuk (Ötvös, a 86. percben). Vezetőedző: Horváth Rudolf.
Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő: Oczi – Jancsó Cs. (Mód, a szünetben), Szabó B., Lencsés, Dorogi – Szellák, Zólyomi (Jancsó B., a 61. percben) – Usakov (Szombati, a 72. percben), Balogh Á., Kövesdi (Pekowski, a 61. percben) – Bozai B. (Tóth T., a 61. percben). Vezetőedző: Bozai Attila.
Gólszerzők: Hampuk (a 18. és a 37. percben), illetve Tóth T. (a 64. percben), Balogh Á. (a 77. percben).
Sárga lap: Bíró D. (a 44. percben), Babinszky (a 85. percben), illetve Zólyomi (a 21. percben), Balogh Á. (a 66. percben).

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában