Labdarúgás

2023.08.05. 22:17

Megfeleződtek a somogyiak

A Rákóczi hosszabbítás után, a Nagyatád magabiztosan, míg a Nagybajom egy góllal jutott tovább a labdarúgó MOL Magyar Kupa első fordulójából.

Klein Péter Nándor

Hat somogyi egyesület lépett pályára a területi elv alapján kisorsolt MOL Magyar Kupa első körében. Megyénk egyetlen harmadik ligás alakulata, a Kaposvári Rákóczi FC a vele azonos csoportban érdekelt Dunaújvárost fogadta a Rákóczi Stadionban. Az első játékrészben a Rákóczi óriási labdabirtoklási fölényben futballozott, a vendégek csak ritkán jutottak el a hazai kapuig, mégis előttük adódtak a nagyobb lehetőségek. A somogyi zöld-fehérek ugyanis rendre elhibázták az utolsó passzokat vagy éppen belebonyolódtak egy-egy cselbe az ellenfél kapuja előtt, s ezúttal a pontrúgásaik sem hordoztak akkora veszélyt magunkban, mint azt megszokhattuk. A hajrába lépve fokozta a nyomást a Rákóczi, Szederkényi Ádám, Pintér Máté és Hampuk Ádám is könnyedén gólt szerezhetett volna, de kimaradtak a hazai ziccerek, így következhetett a kétszer tizenöt perces ráadás. A hosszabbításban már elég fáradtan futballoztak a csapatok, de az extra időt a kaposváriak bírták jobban, hiszen a 118. percben Babinszky Bence egy hatalmas góllal eldöntötte a továbbjutást.
– Elsősorban a győzelemnek örülök, az pedig a ráadás, hogy ilyen szép góllal – mondta Babinszky Bence, a Rákóczi támadója. – Sajnos sokáig nem tudtunk betalálni, hiába próbálkoztunk, de azért lett a miénk a győzelem, mert nem adtuk fel. A folytatásban nem lehet minden meccsen ennyi helyzetet kihagyni, viszont ilyen mentalitással jönnek majd a sikerek.

Kaposvári Rákóczi FC (NB III. Dél-Nyugati csoport)–Dunaújváros (NB III. Dél-Nyugati csoport) 1–0 (0–0, 0–0, 0–0)
Kaposvár, Rákóczi Stadion, 150 néző. V.: Molnár A. (Mohos M., Keszthelyi T).
Kaposvári Rákóczi FC: Mikler D. – Ekker, Heil, Gál M., Pusztai (Ötvös, a 109. percben) – Horváth B. (Pintér M., a 68. percben), A. Mazzonetto (Kis-Fónai, a 89. percben), Szederkényi – Babinszky, Bíró D. (N. Mazzonetto, a 65. percben), Hampuk. Vezetőedző: Horváth Rudolf.
Dunaújváros: Hompót L. – Vajda R., Szepessy, Horváth M., Stampfel – Vagyóczki, Hompót D. (Puskás, a 65. percben) – Patkós (Klauz, a szünetben), Tapiska (Marlen, a 65. percben), Gál B. (Ságodi, a 91. percben) – Bata. Vezetőedző: Dobos Barna.
Gólszerző: Babinszky (a 116. percben).
Sárga lap: Ekker (a 102. percben), Ötvös (a 118. percben), illetve Klauz (a 96. percben), Dobos Barna (a 105. percben).

A Marcalira várt a legnehezebb feladat, hiszen a harmadosztályba kieső, s ott két bajnoki alatt nyolc gólt szerző Szentlőrincet fogadta. A hazaiak vezetőedzőjére, Bőzsöny Jánosra mindig jellemző, hogy csapatai szervezetten, taktikusan futballoznak, s ez most sem volt másképp, hiszen a baranyaiak az első félidő hajrájában tudták csak feltörni őket. Az előnyük azonban nem tartott sokáig, hiszen a fordulás után Laki-Molnár Olivér büntetőjével a fordulás után szinte azonnal egyenlítettek a hazaik. A Szentlőrinc erőfölénye azonban a hajrában megmutatkozott, s a magasabb osztályban edződő baranyaiak végül négygólos sikert arattak.

Marcali VFC (Somogy vármegyei I.)–Szentlőrinc (NB III. Dél-Nyugati csoport) 1–5 (0–1)
Marcali. V.: Szommer A. (Álló T., Kapéter J.).
Marcali VFC: Képíró – Garai F., Laki-Molnár (Péterfi, a 75. percben), Balogh L., Klotz (Bojtor, a 75. percben), Varga D., Szabó D., Mészáros D. (Szántó Zs., a 71. percben), Kollár (Kuckó, a 71. percben), Bradics (Kollega K., a 78. percben), Czobor. Vezetőedző: Bőzsöny János.
Szentlőrinc: Nagy Sz. –Medgyesi (Kiss M., a 78. percben), Keresztes B., Havas, Kiss-Szemán (Cserneczky, a 67. percben), Kiss K. (Major P., a 73. percben), Rétyi R. (Novák Zs., a szünetben), Szabó Z., Miklós P. (Németh M., a szünetben), Kesztyűs, Ulrich. Vezetőedző: Pichler Gábor.
Gólszerzők: Laki-Molnár (a 46. percben – 11-esből), illetve Ulrich (a 44. és a 69. percben), Szabó D. (a 53. percben – öngól), Németh M. (a 78. percben), Major P. (a 88. percben – 11-esből).
Sárga lap: Mészáros D. (a 25. percben), illetve Rétyi R. (a 35. percben).

A Kadarkút ugyancsak az egy osztállyal feljebb szereplő Majos ellen próbálta kiharcolni a továbbjutást. Pandur Ádám csapata az első egy órában felvette a kesztyűt, de ezt követően kétgólos előnyre tettek szert a majosiak. Iván Dániel bár szépített, azonban ennél közelebb nem tudtak zárkózni a hazaiak.

Kadarkút VSK (Somogy vármegyei I.)–Bonyhád-Majos (NB III. Dél-Nyugati csoport) 1–2 (0–0)
Kadarkút. V.: Gáspár A. (Kozma T., Colbers A.).
Kadarkút VSK: Czebei – Ferenczi, Sárközi, Pandur, Balogh Á., Vangyia (Gyaja, az 56. percben), Horváth M., Iván D., Kovács G., Németh D., Horváth R. (Kurdi, a 86. percben). Vezetőedző: Pandur Ádám.
Bonyhád-Majos: Budzsáklia – Széles, Preininger, Lőrinc (Pál M., a szünetben), Keczeli, Mácsik D. (Kovács L., a szünetben), Pál A., Vukk (Kugler, a szünetben), Sajnovics (Karaszi, a 91. percben), Simó, Rituper (Mácsik M., a 70. percben). Vezetőedző: Kardos Ernő.
Gólszerzők: Iván D. (a 80. percben – 11-esből), illetve Sajnovics (a 69. percben), Pál M. (a 77. percben – 11-esből).
Sárga lap: Balogh Á. (a 71. percben), Gyaja (a 85. percben), Sárközi (a 87. percben), Horváth M. (a 88. percben), illetve Sajnovics (a 80. percben), Kugler (a 84. percben).

A nagybajomiak a szintén vármegyei első osztályú Siklóst fogadták, s az egy-egyes félidőt követően a másodikban Babai Gábor révén megszerezték a továbbjutást érő gólt a hajrában már emberhátrányban futballozó baranyaiak ellen.

Nagybajomi AC (Somogy vármegyei I.)–Siklósi FC (Baranya vármegyei I.) 2–1 (1–1)
Nagybajom. V.: Ákos D. (Horváth A., Szepesi M).
Nagybajomi AC: Horváth B. – Fodor T. (Horváth P., a 73. percben), Ács-Gergely (a 90. percben), Abdalla (Babai, a szünetben), Márton A., Weimann, Csalló, Simon R., Szalai N. (Iványi, a 73. percben), Kiss J., Kis P. Vezetőedző: Horváth Péter.
Siklósi FC: Bogdán B. –Bizderi, Gyimesi, Patkó, Csőkör (Szekeres, a szünetben), Ndjodo, Könyvásó, Látschám, Ignácz, Kozma, Szabó D. (Kalányos S., a 90. percben). Vezetőedző: Bíró Ferenc.
Gólszerzők: Márton A. (a 29. percben), Babai (a 62. percben), illetve Szabó D. (a 37. percben).
Kiállítva: Patkó (a 75. percben).
Sárga lap: Ács-Gergely (a 35. percben), Horváth P. (az 51. percben – kispadról), illetve Szabó D. (a 75. percben), Bizderi (a 81. percben).

Az idegeben pályára lépő somogyi csapatok közül a Toponár SE a fővárosba utazott, ahonnét negatív élményekkel tért haza, ugyanis nagy pofont kapott Csepelen. A hazaik az első negyed óra után megszerezték a vezetést, majd a szünet előtt nyolc perc alatt el is döntötték a továbbjutás kérdését Zsivóczky-Pandel Péter Norbert duplájának, valamint Balogh Bence Attila találatának köszönhetően. A második félidőben a csepeliek ráadásul megduplázták az első játékrészben kialakított előnyüket, így magabiztosan jutottak tovább.

Csepel-Csep-Gól FC (Budapesti I. osztály)–Toponár SE (Somogy vármegyei I.) 8–0 (4–0)
Budapest, Csepel Stadion. V.: Cseh R. (Varga P., Török B).
Csepel-Csep-Gól FC: Szűcs K. – Bende, Csabafi (Pásztor, a 72. percben), Torda, Zsivóczky-Pandel P. (Pócsa, a 63. percben), Urbin, Pesuth (Csákány, a 63. percben), Balogh B. (Németh Z., a szünetben), Mészáros R. (Csernák, a 63. percben), Sükösd, Gere. Vezetőedző: Zsivóczky-Pandel Gyula.
Toponár SE: Herman (Vaskó, a 85. percben) – Neubauer, Kovács P., Ivusza G., Laczkó, Fila G., Decsi (Házi Á., a 73. percben), Ivusza T., Fila J., Gelencsér G., Baranyi (Tóth V., az 54. percben). Vezetőedző: Ivusza Gábor.
Gólszerzők: Balogh B. (a 18. és a 44. percben), Zsivóczky-Pandel P. (a 36., a 37. és az 58. percben – az első 11-esből), Torda (a 49. és az 52. percben), Sükösd (a 68. percben).
Kiállítva: Házi Á. (a 80. percben).
Sárga lap: Bende (a 69. percben), Torda (a 82. percben) illetve Baranyi (a 22. percben), Ivusza T. (a 70. percben), Ivusza G. (a 89. percben).

Az előző idényben a negyedik körig menetelő Nagyatádi FC ebben az évben is hasonló célokkal vágott neki a kupasorozatnak. A Papp Zoltán vezette Rinya-partiak a Fejér vármegyei másodosztály déli csoportjában szereplő Baracs vendégeként léptek pályára, s hozták a kötelezőt, hiszen Vrban Nikolas, Koósz Ádám és Juhász Ákos találataival háromgólos sikert arattak.

Baracs (Fejér vármegyei II., Dél)–Nagyatádi FC (Somogy vármegyei I.) 0–3 (0–1)
Baracs. V.: Horváth Gy. (Laki F., Mindszenti L.).
Baracs: Vaszócsik – Hepp, Prókai (Kozma, a 77. percben), Deli, Takács T., Dobrovitz (Nagy E., a 62. percben), Killer (Szurma, a 62. percben), Badi, Kiss N., Palkó, Huber. Vezetőedző: 
Nagyatádi FC: Imrei – Kollár (Bogdán L., a 85. percben), Vrban (Antal D., a 85. percben), Galamb (Csikós, a 77. percben), Nikolic V. (Juhász Á., a 77. percben), Fazekas Á., Koósz, Pákai, Pati (Kovács K., a 62. percben), Dekanics, Horváth F. Vezetőedző: Papp Zoltán.
Gólszerzők: Vrban (a 40. percben), Koósz (az 56. percben), Juhász Á. (a 83. percben).
Sárga lap: Vrban (a 35. percben), Horváth F. (a 85. percben).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában