Sport

2023.08.08. 17:32

Megkezdődött a fizikai felmérő a kajak-kenusok számára

A hagyományos Héraklész fizikai felmérővel kezdetét vette a 2023-as versenyév a kajak-kenusok számára, akik ezúttal nem a vízen, hanem a szárazföldön mutatták meg, hogy milyen remek az állóképességük.

Sonline.hu

A legkisebbek országszerte hat helyszínen adtak számot arról, hogy milyen munkát végeztek a téli felkészülés során. A Kammerer Zoltán Regionális Akadémiához tartozó Siófoki Kajak-Kenu SE és Kaposvári Vízügyi SC ifjú tehetségei Pakson teljesítették a feladatokat, melyek között korosztálytól függően szerepelt hosszú- és rövidtávú futás, fekvőtámasz, netfit, húzódzkodás, plank, lábemelés és rögzített karú függés is. A legjobbakat díjazták a szervezők, az U8-as és az U9-es korosztályban oklevél járt minden sikeres teljesítésért, míg az idősebbeknél az első hat helyezett nyakába került érem, melyből szép számmal vittek haza a fiatal somogyi sportolók. A serdülő és az ifjúsági korosztály számára Győrben tartották a Heraklész-felmérőt. A Cooper-tesztet, húzódz­kodást, lábemelést és fekvenyomást tartalmazó feladatsor végén a Kaposvári Vízügyi SC négy sportolója közül három, Szerafin Zsófia, Ipoly-Várkonyi Zétény és Skobrák István is felállhatott a dobogó legmagasabb fokára, míg a siófokiak jobbára a középmezőnyben zártak. 
A fizikai felmérőn remekelő kaposváriak a hónapban a horvátországi Rogotinba utaznak edzőtáborba, ahol nagyszerű körülmények között, rengetek hosszútávú evezéssel tudják folytatni a felkészülést a vizes versenyekre. Klein P. 
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában