Vízilabda

2023.08.27. 14:04

Véget ért a kaposvári kupakaland

A férfi vízilabda BENU Magyar Kupa negyeddöntőjének második mérkőzésén sem tudta megszorongatni az A-Híd VasasPlaket gárdáját a Kaposvári VK, amely így búcsúzott a sorozattól.

Klein Péter Nándor

Fotó: Muzslay Péter

Azt már a sorsoláskor is tudni lehetett, hogy nem a Kaposvári VK az A-Híd VasasPlaket elleni párharc esélyese. A fővárosiak ezt be is bizonyították az első, Komjádi Sportuszodában lejátszott mérkőzés során, melyet végül tíz góllal nyertek meg. A kaposváriak így a visszavágón a becsületükért és a tisztes helytállásért ugrottak a Virágfürdő kinti, ötvenes medencéjébe, ahol remek idő fogata a játékosokat és a szurkolókat. Az első percekben sikerült meglepniük a Vasast a hazaiaknak, s ifjabb Berta József és Juhász-Szelei Norbert révén gyorsan elléptek kettővel. Szlobodan Nikics rögtön be is küldte a vízbe légiósait, akik közül a legutóbbi világbajnokság gólkirálya, Strahinja Rasovic rögtön duplázott, csapata pedig fokozatosan kezdett ellépni a somogyiaktól. Az első játékrész végére már négy volt a különbség. A másodikban kicsit lassítottak a vendégek, de a kaposváriak a támadásaik nagy részét kapufával zárták, így nem tudtak közelebb kerülni az angyalföldiekhez.

A fordulás után sorozatban érkeztek az angyalföldi találatok, válasz nélkül, így a Vasas a harmadik negyed közepén már kilenc góllal vezetett. Ekkor Takács János törte meg a KVK gólcsendjét és remek, centerből szerzett találattal, majd Dőry Farkas is felragasztott egy szépségtapaszt. Az utolsó negyedben a fővárosiak, akárcsak hazai medencében, ezúttal is tízgólos előnyre tettek szert, amit még fokozni is tudtak Strahinja Rasovic ejtésével, s meg sem álltak egészen huszonhárom találatig.

Az olimpiai és világbajnokokkal megtűzdelt A-Híd VasasPlaket így kettős győzelemmel jutott a legjobb négy közé a BENU Magyar Kupában. A kaposváriaknak így már csak a nemsokára rajtoló bajnokságra kell koncentrálniuk, amire egy remek felkészülést biztosított számukra a kupaszereplés.

Surányi László:  

Sokkal többet vártam a mérkőzéstől, de rengeteget hibáztunk, ezek pedig nem férnek bele ezen a szinten. Rendre a rossz döntést választottuk, amatőr gólokat kaptunk, ez pedig azt generálta, hogy helyzetben kicsúszott, kiesett a labda a kezekből, fokozatosan váltunk hitehagyottá. A Vasas tízgólos előnnyel érkezett, bátran álltak bele a visszavágóba, amitől mi görcsösek lettünk. Nem volt kérdés, hogy melyik a jobb csapat. Ez a két meccs szolgálta a felkészülésünket, úgy gondolom, a vereség ellenére tudunk majd belőle építkezni.

 

Szlobodan Nikics: 

Jól játszottunk, pedig nem volt könnyű, hiszen több mint harminc fokban, vasárnap reggel vízilabdáztunk. A srácok motivációja rendben volt, mindenki jól védekezett, támadott.

Kaposvári VK–A-Híd VasasPlaket 9–23 (3–7, 3–4, 2–5, 1–7)

Kaposvár, Virágfürdő, 140 néző. Vezette: Csizmadia Zs., Tordai G.

Kaposvári VK: Szilágyi – Vindisch, Dőry (2), Pellei F., Baj (1), ifj. Berta (1), Juhász-Szelei (2). Csere: Kósik (kapus), Aranyi (1), Kakstedter (1), Fülöp B., Palatinus, Klinger, Takács J. (1). Vezetőedző: Surányi László.

A-Híd VasasPlaket: Mizsei – Sélley-Rauscher, Lakatos S. (1), Dala (4), Bedő, Konarik (1), Bátori (2). Csere: Rasovic (3), Randelovic (2), Gábor L. (3), Burián (5), Batizi (2), Ragács. Vezetőedző: Szlobodan Nikics.

Gól, emberelőnyből: 5/1, illetve 7/5.

Gól, ötméteresből: –

Kiállítva, végleg cserével: Dőry (32. p.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában