Eredmény

2023.09.10. 08:47

Bronzéremmel tért haza az Európa bajnokságról a súlylökő nyomozó

Glavákné Váradi Krisztina hadnagy, a nemrégiben lezajlott XVI. Rendőr Atlétikai Európa-bajnokságon súlylökésben a harmadik helyet szerezte meg.

Sonline.hu

Tizenkét éves kora óta versenyez, évről-évre sorra nyeri a bajnokságokat. Krisztina tizenkét éves volt, amikor a diszkoszvető csapatba toboroztak embereket. Mindig jól ment neki a medicinlabda-dobás, így őt is felvették. Egy évvel később már indult az országos bajnokságon, ahol az első helyen végzett.

Tizennyolc évvel ezelőtt indultam először civilként diszkoszvető versenyen, amit meg is nyertem

– meséli Glavákné Váradi Krisztina hadnagy, a Siófoki Rendőrkapitányság bűnügyi osztályának nyomozója.  

Azóta is folyamatosan versenyzek, több nemzetközi versenyen értem el eredményt, az idei korosztályos országos bajnokságon, valamint a szuperliga döntőben bronzérmes lettem. 

Az érettségi után a rendőri hivatást választotta, így a Nemzeti Köszszolgálati Egyetemen folytatta tanulmányait. A bűnügyi szakon végzett, mindig is vonzotta ez a terület. 2015-ben a Kiskörősi Rendőrkapitányságra nyomozóként szerelt fel, majd a Makói Rendőrkapitányságra került ahol vizsgálóként tevékenykedett. Jelenleg a Siófoki Rendőrkapitányságon gazdaságvédelemmel foglalkozik.

A versenyzést később sem hagyta abba. Még rendőri tanulmányait folytatta, amikor 2012-ben először indult az BM országos atlétikai bajnokságon.

 A rendőrségi versenyeken nem szerepel diszkoszvetés, így a súlylökést, mellette második versenyszámként pedig a gránáthajítást választottam. Mióta megszületett a kislányom, kevesebb idő jut a felkészülésre, így már csak egy versenyszámban, a súlylökésben indulok. Augusztus 28–30 között rendezték meg Prágában, a XVI. Rendőr Atlétikai Európa-bajnokságot, amin először vehettem részt. Hihetetlen élmény volt. Teljesen más, mint a civil versenyek. Az időjárás sajnos nem kedvezett a dobóknak, mert az előző napokban végig esett az eső, így a talaj csúszós volt. Bár nem sikerült akkorát lökni, mint szerettem volna, de a harmadik helyhez elég volt. Leírhatatlan érzés volt, amikor magyarként felállhattam a dobogóra. Az esemény végén pedig volt egy záróbankett, ahol beszélgettünk, ismerkedtünk a többi országból érkezett kollégákkal.

Fotókat a rendőrség készítette. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában