Kézilabda

2023.09.10. 13:37

Igazi parádét hozott a Csurgó első hazai mérkőzése

Az élvonalbeli férfi kézilabda-bajnokság 2. fordulójában a QHB Eger csapatát fogadta a Csurgói KK, mely nagyarányú győzelemmel mutatkozott be a hazai publikum előtt.

Fotó: Csurgói KK

Csurgói KK–QHB-Eger 35–26 (18–11)

Csurgó, Sótonyi László Sportcsarnok, 700 néző. V.: Felhő F., Öcsi T.

Csurgói KK: Holló B., Mazurek 2, Herceg 2, Kriszmancsics 4 (1), Szeitl E. 5, Vasvári, , Bazsó 4. Csere: Füstös Á. (kapus) Papp T. 2, Gábor M. 4, Tóth P. 1, Borsos,, Gebhardt, Tufegdzic 6 (2). Spruk 4, Zagar 1. Vezetőedző: Baranyai Norbert.

QHB-Eger: Marczika, Lezák 1 (1), Nastaj, Tóth K. 4, Zennadi 5, Silva 3 (1), Bajus. Csere: Ágoston (kapus), Kiss G., Tóvizi 3, Kavin 3, Boros 3 (1), Juhász P., Maracskó 4. Vezetőedző: Tóth Edmond.

Kiállítások: 12, ill. 4 perc.

Hétméteresek: 5/3, ill. 3/3.

Az eredmény alakulása. 6. perc: 2–3, 12. p.: 6–3, 18. p.: 9–6, 24. p.: 14–8, 36. p.: 23–13, 42. p.: 27–16, 48. p.: 31–20, 54. p.: 33–23.

Nagy várakozás előzte meg a Csurgó első hazai mérkőzését hiszen az első fordulóban az Eger nagy meglepetésre legyőzte a Balatonfüredet. Sajnos Mitar Markez nem állhatott csapata rendelkezésére de a vendégeknél is hiányos volt a csapatösszeállítás. Hazai szempontból nem indult jól a találkozó , hiszen Szeitl találatára Lezák, Tóth és Oliveira is válaszolt (1–3). Ez nem rendítette meg a Csurgót, mely összeszedett, szép játékkal és kemény védekezéssel fordított. A 12. percben csapata játékát látva Tóth Edmond időt kért (6–3). Ez azonban nem sok sikert hozott, hiszen Holló lehúzta a rolót, és az Eger nem találta az ellenszert a gyors lendületes csurgói támadójátékra. A vendégek nagyon igyekeztek, de kettős emberelőnyben sem sikerült visszajönniük a meccsbe (12–7). Az első játékrész hajráját is jobban kapta el a hazai csapat, mely megnyugtató hét gólos előnnyel várhatta a folytatást (18–11).

A második játékrész Herceg, Tufegdzic és Szeitl találatával indult, a 33. percben így már tízgólos különbséget mutatott az eredményjelző (21–11). Előnyét tovább tudta növelni a Csurgó, mely mindent megtett azért, hogy az első hazai bajnokin kiszolgálja népes közönségét (30–18). A hajrában némileg kiengedett Baranyai Norbert együttese, mely így is magabiztos és könnyed győzelmet ünnepelhetett (35–26).

Folytatás jövő szombaton a Dabas KC ellen, idegenben.
 

 

Mestermérleg:

Baranyai Norbert: 

Sikerült megvalósítanunk az elképzeléseinket, hiszen lendületes, gyors játékkal szerettünk volna bemutatkozni és ez sikerült is. Csapatunkban több új játékosunk van, akik jól illeszkednek a játékunkhoz. A gyors támadójátékunkhoz kemény védekezés társult, fegyelmezett csapatjátékkal itthon tartottuk a bajnoki pontokat az Egerrel szemben.

Tóth Edmond: 

A múlt heti bravúros pontszerzés után most egy nagy vereségbe szaladtunk bele. Nyilván a csapatunk teljesítménye a kettő között van, és ez a jövőben is pozitív irányba fog

megmutatkozni. Kemény védelemmel találtuk szemben magunkat és a gyors kontragólok ellen nem volt fegyverünk. Viszont nagyon büszke vagyok a kapusaink teljesítményére mert ez biztató a jövőre nézve.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában