Kézilabda

2023.09.27. 14:17

Már csak négy csapat hibátlan az élvonalban

Fotó: Nemeth Levente Foto

Keleten és nyugaton is már csak két csapat áll hibátlan mérleggel az U20-as élvonalbeli férfi kézilabda-bajnokságban.

Emlékezetes mérkőzésen győzte le az U20-as élvonalbeli férfi kézilabda-bajnokság 2022/2023-as kiírásának döntőjében a PLER-Budapest a NEKA csapatát, így a fővárosiak vághattak neki címvédőként az augusztus utolsó napjaiban startoló új idénynek. 

A Keleti és a Nyugati csoport is négy fordulón van túl, ám már csak két-két együttes áll hibátlan mérleggel.

A PLER remekül kezdett, jobb gólkülönbségének (+31) köszönhetően vezeti a keleti divíziót, ám a Ferencváros (+28) sem panaszkodhat az első mérkőzéseire, amely szintén megnyerte mind a négy összecsapását. A pestszentlőrinciek a legszorosabb meccsüket az első fordulóban játszották, az eddigi összes mérkőzését elveszítő Csepel DSE ellen, a Gyöngyös és az addig hibátlan Mezőkövesd ellen már magabiztosabb sikert arattak. A népligeti zöld-fehérek a második körben a tavaly Final Fourba jutó, végül harmadikként végző Pick Szeged elleni rangadón játszották az eddigi legszorosabb bajnokijukat, bár hátrányba egyszer sem kerültek a meccsen.

Nyugaton a BFKA-Veszprém két szoros mérkőzés (a Csurgói KK és a Mol Tatabánya ellen) után egy fokkal könnyebben nyert a Várpalotai BSK-val szemben. A Carbonex-Komló a veszprémiekhez hasonlóan az első két körben izzadt meg jobban: a fiatalok a NEKA elleni, idegenbeli meglepetésgyőzelemmel kezdtek, majd egy góllal a Budakalászt is legyűrték, hogy aztán a BVSC otthonából is elhozzák a két pontot.

A NEKA jelenleg a tizedik helyen áll két döntetlennel és egy vereséggel. Az első fordulóban hazai pályán kaptak ki a bogláriak a Komlótól, majd a második körben szintén otthon a Veszprémi Kézilabda KFT együttesével játszottak döntetlent. A harmadikban balatoni rangadót tartottak, a Balatonfüredet látták vendégül, s 27–27-es eredménnyel zárult a mérkőzés. 

A Csurgói KK a kilencedik helyet foglalja el a tabellán, két győzelemmel és két vereséggel. Az első fordulóban a csurgóiak idegenben szenvedtek háromgólos vereséget a BFKA-Veszprémtől. Utána hazai pályán győzték le az Éles gárdáját, majd tizenegy góllal kaptak ki a Tatai AC otthonában. A legutóbb somogyi rangadón szerepeltek a NEKA ellen hazai pályán, ahol végül nyolcgólos győzelmet arattak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában