Helyi sport

2023.09.10. 16:13

Veszprémből hozott el két pontot a NEKA

Kézilabda A HSA NEKA 29-25-re győzött a Fejér B.Á.L. Veszprém otthonában, így két forduló után négy ponttal áll a tabellán. Sótonyi László együttese az első játékrészben sokat hibázott, sőt a hazaiak a 44. percben még három góllal vezettek. Innen jött a fordítás, egy 5-0-s roham után már a hazaiak futottak az eredmény után.

Fotó: Németh Levente

K&H férfi kézilabda liga – 2. forduló
Fejér-B.Á.L. Veszprém–HSA NEKA 25–29 (15–13)
Veszprém – 400 néző; V: Hargitai G., Markó G.
Fejér-B.Á.L. Veszprém: Balogh T. – Szmetán P. 2, Szuharev 3, Pintér B. 3, Bugyáki 4, Draskovics 2, Hári 6 (3) - Csere: Mojsilov (kapus), Grünfelder, Szrnka 3, Djukic 2, Preszter, Vetési, Hornyák B., Nourelden - Vezetőedző: Éles József.
HSA NEKA: Deményi – Krakovszki Zs. 4, Dely 3, Kovács G. 2, Karai 2, Ludmán 4, Sisa 4 (3) - Csere: Mikler K. (kapus), Tárnoki, Sztraka 2, Gál, Temesvári, Kovács T., Szücs B., Molnár R. 8, Tóth L. - Vezetőedző: Sótonyi László.
Hétméteresek: 4/3, illetve 5/3
Kiállítások: 12 perc, illetve 10 perc

Mestermérleg

Sótonyi László: – Végig kiélezett mérkőzést játszottunk, mely csak a második félidő második felében dőlt el, küzdeni, hajtani kellett. Jó példáját láttuk annak, hogyha két fiatal magyar játékosokból álló gárda összecsap egymásnak, az mindig egy igazi presztízsharc. Az első félidőben a hazaiak vezettek, a mi játékunk nem akart összeállni, a támadásunk kritikán aluli volt, a védekezés nagyjából működött. Várom, hogy a játékosaim kiadják magukból, ami bennük van, dolgozunk, hétről hétre sok munkát végzünk. Annak, hogy ilyen félidő után vesztes helyzetből felálltunk, nagyon örülök, a jó csapatok képesek rossz játékkal is nyerni.

Danyi Gábor: – Gratulálok a NEKA-nak, megérdemelten nyertek, mert hiába tudtunk 40-45 percig egész magas színvonalon kézilabdázni, ott elfáradtunk, nem tudtunk megújulni, olyan hibákat csináltunk, amit az ellenfél könyörtelenül kihasznált. Kicsit keserű a szánk íze.  Ha az első félidőben higgadtabbak vagyunk, talán kitartott volna az előnyünk. Nincs mese, dolgoznunk kell tovább, és a jó formát kitolni hatvan percig nagyobb koncentrációval, kevesebb hibával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában