Kaposvári KK

2023.10.22. 13:54

A betegséghullám sem állította meg a kosarasokat Pakson

Az élvonalbeli férfi kosárlabda-bajnokság (NB I./A) 4. fordulójában a nyeretlen Atomerőmű SE otthonában lépett pályára a Kometa Kaposvári KK, mely a mérkőzés közepét uralva, Remy Abell ponterős játékának köszönhetően kilencpontos győzelmet aratott.

Őszi Ádám

Fotó: Böcz Zoltán

A héten egy betegséghullám söpört végig a Kaposvári KK keretén, ráadásul a mérkőzés napján betegedett le Milos Koprivica és Halmai Dániel is, így nem voltak jók az előjelek az ASE elleni összecsapás előtt. Ronald Jackson viszont újra bevethető volt, így a kezdőben kapott helyet és végül tizennyolc ponttal csapata második legeredményesebb játékosaként zárt Remy Abell mögött, valamint Paár Márk előtt. 

Az első negyedben még fej-fej mellett haladtak a csapatok, a második tíz percet azonban nagyon meghúzta Váradi Kornél együttese, mely ebben a periódusban dupla annyi pontot dobott, mint az ASE. Csirke Ferenc csapata így tizennégy pontos hátrányban fordult (31–46), és ebből a harmadik negyedben sem tudott faragni. Noha, az utolsó játékrészt hét ponttal megnyerte a Paks, a Kaposvár győzelme így sem forgott veszélyben.

Atomerőmű SE–Kometa Kaposvári KK 73–82 (18–18, 14–28, 21–23, 20–13)
Paks, ASE Csarnok. V.: Kapitány G., Fodor A., Nyilas I.
Kaposvári KK: D. Jackson 18/6, Paár M. 17/9, Abell 28/6, R. Jackson 7, Fazekas M. 2 Csere: Bogdán B. 5/3, Puska B. 5/3, Krnjajski B., Antalics D. Vezetőedző: Váradi Kornél.
Atomerőmű SE: Pajor D, 5/3, White 4, Woods 16, Govens 9/6, Wright 15. Csere: Dorogi, Ihring 8/3, Sövegjártó Á., Kovács Á. 1, Radics G. 2, Gulyás M. 13/12. Vezetőedző: Csirke Ferenc.

 

Mestermérleg

Váradi Kornél: – Gratulálok a csapatomnak, büszke vagyok rájuk, hiszen így, egy kicsit megtizedelve is nagy munkát végeztünk. Végig fegyelmezetten kosárlabdáztunk igazi csapatként küzdöttünk, ma ez volt a győzelem kulcsa. Mind védekezésben, mind támadásban jól ment a játék.  Így kell folytatnunk, hosszú távú munka áll előttünk, de ezek a mérkőzések jó alapot adnak a céljaink eléréséhez. Köszönöm a szurkolóinknak, hogy ennyien eljöttek és erőt adtak a csapatnak idegenben is.

A somogyi együttes az 5. fordulóban a Sporon KC-t fogadja a Kaposvár Arénában. A mérkőzés október 27-én, 18 órakor kerül megrendezésre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában