Labdarúgás

2023.10.16. 13:15

A siófoki védő is pályára lépett a skótok elleni Eb-selejtezőn

Sonline.hu

A magyar U21-es labdarúgó-válogatott 3–1-re kikapott a házigazda skótoktól a Motherwellben rendezett korosztályos Európa-bajnoki selejtezőn.

Gera Zoltán együttese nem kezdte jól a meccset, és gyorsan kétgólos hátrányba került: Kieron Bowie a 2., majd a 7. percben is eredményes volt. Aztán a 31. percben a Liverpool ígérete, Ben Doak növelte tovább a skót előnyt büntetőből. A félidő hajrájában Kovács Barnabás szöglet után szépített, ám a második játékrészben nem javult jelentősen a magyarok játéka. A magyar válogatott végül 3–1-re kapott ki.

Gera Zoltán szövetségi edző – érthető módon – csalódottan értékelt a mérkőzés után.

– Ez volt ennek a korosztálynak az eddigi legrosszabb mérkőzése – mondta közvetlenül a találkozó után Gera Zoltán szövetségi edző az mlsz.hu-nak. – Rosszul kezdtünk, teljesen bealudtunk a meccs elején, emellett sok egyéni hibát követtünk el, az ellenfél pedig könyörtelenül kihasználta ezeket. Próbáltunk visszajönni a meccsbe, de az ellenfél teljesen megérdemelten nyerte meg a találkozót. Mielőbb talpra kell állnunk, mert ennél sokkal összeszedettebb teljesítmény kell a belgák ellen.

A BFC Siófok védője, Debreceni Ákos is pályára lépett csereként a 80. percben.

U21-es Eb-selejtező, B-csoport

Skócia–Magyarország 3–1 (3–1)
Motherwell, 2000 néző. V.: Kooij (holland).
Skócia: Slicker – Chilokoa-Mullen, Bowat, Morrison (Neilson, 87.), Anderson – Johnston, King, Barron – Doak (Mellon, 62.), Bowie (Duncan, 90+2.), Mulligan (McPherson, 90+2.). Szövetségi edző: Scot Gemmill.
Magyarország: Hegyi – Szabó A. (Kosznovszky, 79.), Iyinbor, Csinger – Kovács M., Baráth, Vancsa (Kerezsi, 59.), Kovács B. (Debreceni, 80.), Benczenleitner – Németh A. (Lisztes, 23.), Kocsis D. (Katona B., 59.). Szövetségi edző: Gera Zoltán.
Gólszerzők: Bowie 2. és 7., Doak (11-esből,) 31., Kovács B. 43.
Kiállítva: Johnston 90+7.

A magyarok legközelebb kedden 17:45-kor lépnek pályára, az ellenfél a Máltán 2–0-s győzelmet arató belga válogatott lesz a Hidegkuti Nándor Stadionban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában