Labdarúgás

2023.10.12. 13:33

A válogatott meccsére mennek az öreglaki focisták, újratervezték a megyebajnokit

A Somogy vármegyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság 10. fordulója már pénteken délután megkezdődik: ekkor játsszák ugyanis a Balatoni Vasas–Öreglak találkozót. Meglehetősen szokatlan, hogy megyei csapatok pénteken mérkőzzenek. A miértről Kovács Károlyt és Vida Andrást, a két csapat edzőjét faggattuk.

Fenyő Gábor

Fotó: NEMETH LEVENTE FOTO

– Prózai oka van ennek: az az igazság, hogy élőben szeretnénk látni a magyar válogatottat Budapesten a Puskás Stadionban – mondta Kovács Károly, a vendég Öreglak edzője. – Amikor a Szerbia elleni válogatott mérkőzésre igényeltünk jegyet, még nem lehetett tudni, hogy szombaton lesz a meccs. Próbáltunk egyeztetni a Balatoni Vassal, hogy egy nappal később, vasárnap legyen a bajnoki, de nekik nem volt jó ez az időpont. Végül a péntek 16 órában állapodtunk meg. A fiatalokat elkérjük az iskolából és a munkahelyükről, így talán ki tudunk állni. Sok sérültünk van, így aztán volt már idő(m) hozzászokni, hogy rendre egy vagy két hadra fogható cserejátékot tudunk mozgósítani.

Az öreglaki játékosok közül hatan, heten utaznak a fővárosba. A Balatoni Vasas tagjaira és játékosaira viszont egészen más fellépés vár szombaton este.

– Kedden töltöttem be az 50. életévemet, s szombat estére egy siófoki étteremben nagy és remélem, emlékezetes szülinapi bulit szerveztem. Vagy hetven embert hívtam meg: végül is csak egyszer 50 éves az ember... – tette hozzá Vida András, a házigazda Balatoni Vasas mestere. – Én kértem az öreglakiakat, hogy vasárnap semmiképpen ne játsszunk: azon a napon szeretném kipihenni az előző éjszaka „megrázkódtatásait”. Viszont a pénteki nap tökéletesnek tűnik.

Valóban ez a legjobb megoldás. Az öreglakiak mehetnek szombaton szurkolni a magyaroknak, míg aznap este a Balatoni Vasas trénere, Vida András és baráti társasága nyugodtan ünepelheti az 50 éves születésnapot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában