Kézilabda

2023.10.07. 18:45

Faragó hetesével második győzelmét is megszerezte a NEKA

Remek védekezéssel, a tizedik perctől végig vezetve magabiztosan verte a Dunaújvárosi KKA együttesét a NEKA, mely már második sikerét aratta a bajnokságban. A bogláriaknak nagyon megy ellenük, hisz ez volt az ötödik élvonalbeli összecsapásukon a harmadik győzelmük velük szemben, egy döntetlen és egy vereség mellett.

Keszthelyi Zoltán

Fotó: NEMETH LEVENTE FOTO

Remek védekezés volt a boglári siker kulcsa, különösen az első félideit kell megsüvegelni a hat kapott góllal, az eddigi négy bajnokin – Vasas SC, Kozármisleny KA, DVSC, Kisvárda Master Good SE – legalább tizenkettőt kaptak a nyitó játékrészekben. A hatvan perc alatti huszonegy sem rossz, hisz huszonnégy volt az eddigi legkevesebb, amit a legutóbb Kisvárdán kaptak. Csapó remekelt a kapuban harmincnyolc százalékon teljesített, tizenhárom védést mutatott be, ebből nyolcat a fordulás után.

A sikerhez a védekezés mellett a második félidei megalkuvás nélküli támadójáték is kellett, melyben szintén rekordot állítottak fel Batóék a tizenhat találatukkal! Faragó, Győri négy–négy, Bató és Lapos pedig három–három alkalommal vette be a DKKA kapuját ebben a harminc percben. Szólni kell Keceli-Mészárosról is, aki a fordulás után debütált az élvonalban, ahol góllal, illetve egy büntető kiharcolásával tette le a névjegyét. Bakó Botond együtteséből ezúttal Faragó volt a legeredményesebb héttel, aki tartja a remek formáját, hisz legutóbb Kisvárdán is ennyit dobott. Lapostól az öt viszont szezoncsúcs, három volt tőle eddig a legtöbb. Batót is ki kell emelni, aki sérülése ellenére is vállalta a játékot és öt találatig meg sem állt.

A hazai sikerhez nem férhet kétség, a vendégek mindössze hét percig (3–3) tudták tartani a lépést a balatoniakkal, onnantól kezdve végig vezetve gyűjtötték be a két pontot a házigazdák a kilenc eladott labdájuk, nyolc technikai hibájuk és két kihagyott hetesük ellenére is.

K&H női kézilabda liga – 5. forduló
NEKA – Dunaújvárosi Kohász KA 26–21 (10–6)
Balatonboglár, NEKA Csarnok, 200 néző. Vezette: Sándor György, Szabó Balázs

NEKA: Csapó K. – Molnár D., Lapos 5, Bató 5 (2), Győri V. 4, Faragó L. 7 (1), Wald 2. Csere: Petruska, Matucza, Miklós K. 2, Pálmai, Keceli-Mészáros 1, Berei, Hengl, Kriston. Vezetőedző: Bakó Botond
Dunaújvárosi KKA: Wéninger – Horváth A. 2, Trawczynska 4, Szalai B. 2, Paróczy 3, Horváth P. 2, Sallai 1. Csere: Oguntoye (kapus), Nick 2, Bouti, Borgyos, Csáki Zs. 1, Moreno, Agócs, Krupják-Molnár 4. Vezetőedző: Rapatyi Tamás
Kiállítások: 4 perc (2 perc), illetve 4 perc (2 perc)
Hétméteresek: 5/3 (2/1), illetve 3/0 (1/0)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában