Teke

2023.10.20. 14:51

Megkezdik a rangadók sorát a Közutasok

A közvetlenül az élmezőnyhöz tartozó Répcelaki SE együttesét fogadja szombaton, 14 órától az Investment Közutasok Kaposvári TK a férfiteke Szuperliga hetedik fordulójának rangadóján.

A házigazda kiválóan teljesít ebben a szezonban, hiszen a férfiteke élvonalában az előkelő második helyen áll öt győzelemmel és egy döntetlennel, mindössze a Szentgotthárd ellen veszített pontot a csapat. S nem csak itthon, a nemzetközi mezőnyben is letette névjegyét az Investment Közutasok Kaposvári TK, hiszen a horvátországi Slavonski Brodban rendezett NBC-kupán a harmadik pozícióban zárt, s ezzel kvalifikálta magát a novemberben rajtoló Bajnokok Ligájára. Már ellenfelet is kaptak, s egy igazi sztárgárda, a német az SKK Raindorf lesz az investmentesek riválisa.

A vendégek is remek idényt futnak, hiszen ők is öt diadalnál tartanak, a Szanki OBSE-t, a Zalaegerszegi TK-t, a Köfém SC-t, a Pápai Vasas TK-t és a Győr Szol TC-t verték meg, s csak az éllovas, még mindig hibátlan Szegedtől kaptak ki.

Azaz rangadó lesz, méghozzá a javából, hiszen, ha a somogyiak győzelemmel zárják a játéknapot, megszilárdítják helyüket a dobogó második fokán.

– Nem lesz könnyű meccs az ifi sem, de azt várom, hogy hazai pályán gyűjtsük be mind a két pontot – fogalmazott Juhász Bence. – Biztosan nem lesz sima összecsapás, hiszen ott lehet a keretben az a Simon Szabolcs, akivel együtt voltam korosztályos válogatott, ő az U14-ben, én pedig az U18-ban, s a Világkupán dobogós helyen zárt. Bízom azonban Sziklási Tiborban és magamban, így a győzelemben is.

– Az együttesünknek nagyon jót tett az NBC-kupa, egy hetet össze voltunk zárva, ezért amolyan csapatépítő jellege is volt az egésznek, az pedig hab volt a tortán, hogy végül a BL-részvételt érő harmadik helyen végeztünk – mondta Juhász Bence, aki a 2022-es ifjúsági világbajnokság legjobb magyar játékosa volt, amikor arról kérdeztük, mit vár a felnőttmérkőzéstől. – Azóta sokkal jobban bízunk egymásban a pályán és azon kívül is, úgy érzem igazi nagybetűs csapattá értünk. Mindkét együttes jó játékosállománnyal rendelkezik. Ezért ki merem mondani, egy parázs, fordulatos találkozón hazai győzelmet várok. Persze, le a kalappal a Répcelak előtt, hiszen, amit eddig letettek az asztalra, az tiszteletre méltó.

Az NB II. Nyugati csoportjában szereplő Investment Közutasok Kaposvári TK II. az AD Flexum TKE-t fogadja szombaton, 10 órától a bajnokság hetedik fordulójában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában