Röplabda

2023.10.22. 09:18

Nem sikerült meglepni a bajnoki ezüstérmest, kikapott hazai pályán a KNRC

Lejátszotta a szezon első hazai bajnoki meccsét a Kaposvári Női Röplabda Club, a Swietelsky-Békéscsaba együttesét látta vendégül. Az előzetesen várt parázs mérkőzés elmaradt, simán elvitte a pontokat a bajnoki ezüstérmes az arénából.

Trancsik Zsanett Kármen

Fotó: Muzslay Péter

Sokan voltak kíváncsiak a KNRC első hazai tétmérkőzésére, kicsik-nagyok hangosan biztatták a kedvenceiket. Az első szettben hamar elhúzott a csabai gárda, 1–2 után zsinórban öt egységet szerzett, s a négy-öt pontos előnyét végig tartani is tudta. A hajrában azonban már nyolccal is ment a Viharsarok, a kaposváriak pedig egyelőre nem tudták felvenni az ellenfél ritmusát, így simán behúzta a nyitójátszmát a vendégcsapat.

A második etap már szorosabban indult, sőt 10–9-nél még vezetett is a hazai gárda, ám először és utoljára. Magabiztosabbak voltak a somogyiak és felváltva estek a pontok. A Békéscsaba először 11–14-nél lógott meg egy egységnél jobban, ekkor időt is kért Vincent Lacombe, ám ez nem segített, hiszen tovább növelték az előnyt a vendégek. A hajrában ismét nem sikerült elkapni a ritmust a kaposvári lányoknak, a csabaiak pedig ugyancsak nyolc egységgel nyerték ezt a felvonást is.

A harmadik játszma már somogyi ponttal indult, de 1–5-re ismét hamar elhúzott az ellenfél. Nem találtak ellenszert továbbra sem a kaposváriak a Békéscsaba agresszív játékára, sok ki nem kényszerített hibát vétettek, s a támadásban sem voltak a leghatékonyabbak. Azonban 10–18-as viharsarki vezetés után felzárkózott két pontra a KNRC, azonban az egyenlítésig már nem jutott el. Jobban tartotta magát a hazai gárda a hajrában, de végül 3–0-ra tudott győzni a bajnoki ezüstérmes.

Kaposvári NRC–Swietelsky-Békéscsaba 0–3 (–17, –17, –21)

Kaposvár Aréna, 475 néző. Vezette: Halász, Horváth.

KNRC: Szedmák 8, Radnai 2, Dias 5, Hurst 8, Vilvert 8, Martin 1. Csere: Rády (liberó), Nicolai, Godó 2, Parker 1, Tóth-Bodovics 1. Vezetőedző: Vincent Lacombe.

Békéscsaba: Glemboczki 10, Pintér 7, Stepanenko 13, Strumilo 6, Bodnár 7, Aydinogullari 2. Csere: Molcsányi (liberó), Kump 1, Stanchulova 3. Vezetőedző: Tóth Gábor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában