Előadás

2023.11.13. 17:16

A magyar futball kiemelkedő alakjai tekintettek vissza a száz éves múltra

Szimpóziummal egybekötött könyvbemutatóval folytatódott a Kaposvári Rákóczi FC száz éves jubileumi rendezvénysorozata, melyen a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke, Csányi Sándor is részt vett.

Klein Péter Nándor

A magyar, illetve a kaposvári labdarúgás kiemelkedő alakjai foglaltak helyet hétfő délután a Kaposvári Városháza dísztermében, amely ezúttal a Kaposvári Rákóczi FC jubileumi rendezvénysorozatának adott méltó helyszínt. A zöld-fehér klub konferenciáján Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség első embere is részt vett. A sportvezető elmondta: 2010 óta a szövetség elnöke, de ez az első alkalom, hogy elfogadta egy egyesület meghívását, amit a kaposvári klub egy különleges Rákóczi mezzel is megköszönt. Előadásában kitért a magyar labdarúgás történetére, valamint kiemelte, hogy az elmúlt években országosan 1525 pálya épült, 2640 újult meg, ebből 34 Somogyban. Hangsúlyozta, a vármegyében bár fogy a népesség, de nőtt az igazolt labdarúgók száma.

 

A Magyar Labdarúgó Szövetség első embere mellett a szimpóziumon Liszkai Dezső, a Labdarúgó Módszertani Központ vezetője, Róth Antal, a Magyar Labdarúgó Szövetség sportszakmai igazgatóhelyettese, valamint Prukner László, a Kaposvári Rákóczi FC elnöke is tartott előadást. 

– Különleges év az idei, hiszen több jubileumot is ülünk: 150 éves a város, 100 éves a Rákóczi és a 130. kampányát kezdte meg a cukorgyár – emelte kis Szita Károly, Kaposvár polgármestere. – Utóbbit azért említettem, mert az ott dolgozóknak köszönhetjük a város egyik legismertebb sportegyesületét, a Rákóczit.

 

A városvezető a klub történetének több fontos állomását is felidézte, s külön kiemelte, hogy a csapat erejét mindig az jelentette, hogy a saját nevelésű játékosaira épített. Ezt követően pedig átadta a város emlékzászlóját a klub képviselőinek. Azt pedig külön ki kell emelni, hogy újabb mérföldkövéhez érkezett a Kaposvári Rákóczi FC történelme, ugyanis hivatalosan is bemutatták a száz éves klub múltját feldolgozó könyvsorozat harmadik kötetét. A szerző, Jutasi Róbert lapunk egykori kiváló sportújságírója ebben a könyvében a zöld-fehérek 2011-től napjainkig tartó időszakát dolgozta fel. 

– Apai gondossággal követtem végig az egyesület életét, így úgy tekintek ezekre a kötetekre, mint a saját gyermekeimre – mondta Jutasi Róbert. – Az első kötet áll a legközelebb hozzám, mert abban rengetek barátom szerepel, akik közül már sajnos kevesen élnek. A harmadik izzasztott meg a legjobban, mivel a klub történetének legneuralgikusabb időszakát öleli fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában