Labdarúgás

2023.11.26. 20:32

Kilátástalan siófoki futball Kozármislenyben

A szezon leggyengébb teljesítményét nyújtva, hibák tömkelegét bemutatva kiütéses vereséget szenvedett a BFC Siófok a HR-Rent Kozármisleny otthonában. A sok hiányzó és a felforgatott összeállítás sem lehet magyarázat minderre, hisz ezek ellenére is lehet motiváltan és koncentráltan futballozni. Hasonló szégyen tizenkét éve esett meg utoljára a balatoniakkal, akkor az élvonalban a Videotontól kaptak egy hetest Horváth Károllyal a kispadon.

Keszthelyi Zoltán

Bajnokinak indult, edzőmeccs lett belőle, amiben közrejátszott, hogy soha nem látott összeállításban léptek pályára a tópartiak: Kitl belső védőt játszott, így Varjas hiányában a 19 és 18 éves Kovács, Nemes duó lett a belső középpályás, ráadásul elől is két 19 éves játszott, Tóth és Dénes, a csapat átlagéletkora velük 22,4 év volt! Ezt jól ki is használták a házigazdák, akik keresték a párharcokat, amiket meg is nyertek és nagy akarattal belevetve magukat a meccsbe alaposan ki is tömték Dragan Vukmir kedvetlenül futballozó együttesét. Úgy tűnt, hogy ezt a vereséget már a kezdés előtt elkönyvelték...

 A nyitó találat attól a Horváth Pétertől érkezett, aki nyáron épp került Siófokról a baranyaiakhoz: egy kapufáról kivágódó labda okozott zavart, melyet elfelejtettek lereagálni Kitlék. A második Nemes eladott labdájából indult, a harmadik egy távoli, húsz méteres lövésből esett, ami finoman szólva sem volt védhetetlen, a negyediknél Kovács hozta helyzetbe a mislenyieket, az ötödik egy kis szöglet után érkezett, amikor Winter pontosan Tóth lábára ütötte játékszert, aki egy méterről passzolta azt, a hatodikat Varga, a hetediket pedig Polényi rúgatta a házigazdákkal. Hibát hibára halmoztak a balatoniak, könnyű gólokhoz segítve ellenfelüket. Az i-re a pontot Girsik tette fel, akinek fél óra elég volt, hogy két sárga után a kiállítás sorsára jusson: az elsőt sípszó utáni labda elrúgásért, a másodikat pedig reklamálásért kapta.

 Hogy mekkora volt a különbség a két csapat között, azt jól mutatja, hogy a házigazdák tizenötször találtak kaput, abból hét gól lett, míg a balatoniak egyetlen egyszer! Ez volt a sárga-kékek nyolcadik idegenbeli találkozójából a hatodik, amin nem rúgtak gólt, a Siófok táblát elhagyva háromszor voltak eredményesek, abból is egy öngól volt!

 

Merkantil Bank Liga – 16. forduló
HR-Rent Kozármisleny – BFC Siófok 7–0 (4–0)

Kozármisleny, Kozármislenyi Stadion, 600 néző. Vezette: Molnár Attila (Vörös Dániel, Ring Kevin)

HR-Rent Kozármisleny: Lékai – Schuszter (Sági 83.p.), Gajág, Nagy E. (Major S. 62.p.), Turi – Molnár Á. (Nagy M., 73.p.), Kozics (Hegedűs M., 73.p.), Vajda, Kirchner – Horváth P., Tóth Z. (Bor, 62.p.). Vezetőedző: Aczél Zoltán.

BFC Siófok: Winter – Polényi, Kitl M., Varga B. – Major G., László D. (Király Zs., 84.p.), Nemes (Saja, 77.p.), Kovács B. (Girsik Á., 59.p.), Schildkraut – Dénes (Vékony, 77.p.), Tóth T. (György N., 59.p.). Vezetőedző: Dragan Vukmir.
Gólszerzők: Horváth P. (17.p., 23.p.), Kirchner (71.p., 89.p.) Vajda (29.p.), Molnár Á. (42.p.), Tóth T. (58.p.)
Piros lap: Girsik Á. (92.p. – második sárga lap után)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában