Labdarúgás

2023.11.26. 15:58

Magabiztos sikerrel zárta az évet a Rákóczi FC

Pörgős mérkőzésen szerezte meg a győzelmet a PTE-PEAC ellen a Kaposvári Rákóczi FC a harmadosztályú labdarúgó-bajnokság Dél-Nyugati csoportjának 17. fordulójában.

Klein Péter Nándor

Rövid időn belül már harmadik alkalommal találkozott a PTE-PEAC együttesével a Kaposvári Rákóczi FC, amely a bajnokságban egy pontot szerzett a pécsiek otthonában, míg a MOL Magyar Kupában magabiztos sikert aratott. Ezúttal is hasonló céllal léptek pályára Horváth Rudolf tanítványai, még akkor is, ha sárga lapos eltiltás miatt nem számíthattak Babinszky Bencére, illetve az ellenfél kispadján Kardos Ernő személyében egy olyan vezetőedző ült, aki remekül ismeri a Rákóczit, melyet játékosként két éven át erősített.

A találkozó remek iramban kezdődött, egyik csapaton sem lehetett érezni, hogy fejben már a karácsonyi pihenést terveznék, így mind a két kapu előtt adódtak veszélyes lehetőségek. A kaposváriak az első negyed órát követően egyre nagyobb fölényt kezdtek kialakítani, azonban csak helyzetekig jutottak a hazaiak, viszont a nyomást nem bírta sokáig a PEAC. Félórányi játékot követően megszerezték a vezetést, miután Ekker Milán jobb oldali beadása középen levágódott az egyik védőről, Hampuk Ádám lecsapott a labdára, de éles szögből leadott lövését védte Paceka Norbert, viszont a kapusról kipattanót Bíró Dominik közelről a hálóba fejelte (1–0). Két perc sem kellett ahhoz, hogy megduplázza előnyét a Rákóczi FC: Bíró Dominik szerzett jó helyen labdát, majd kiugratta Hampuk Ádámot, aki tizennégy méterről gurított a bal alsóba (2–0).

 

A szünetig lezárhatta volna a találkozót a Rákóczi, de az újabb gólra a második félidő elejéig kellett várni, ekkor Pusztai Dániellel szemben szabálytalankodtak a büntetőterületen belül, a megítélt tizenegyest Hampuk Ádám nagy erővel lőtte a jobb felsőbe (3–0). A harmadik hazai találat viszont akár korábban is megszülethetett volna, hiszen a fordulást követően nem sokkal Bíró Dominik lövését követően a gólvonalról tudták csak kivágni a labdát a vendégek. A folytatásra Kardos Ernő hármas cserével pörgette fel csapatát, így nem ült le a találkozó, a vendégek gőzerővel küzdöttek a szépítésért, ez pedig jó táptalajt adott a Rákóczi kontráinak.

A kaposváriak így bármelyik pillanatban még magabiztosabbá tehették volna az előnyüket, azonban elszórakozták a helyzeteiket, de ennek ellenére megérdemelten szerezték meg a három pontot az évzárón.

 

Kaposvári Rákóczi FC–PTE-PEAC 3–0 (2–0)

Kaposvár, Rákóczi Stadion, 200 néző. V.: Iványi G. (Kondákor T., Jakab B.).

Kaposvári Rákóczi FC: Horváth F. – Gál M., Heil, Harsányi, Pusztai – Horváth B. (Mayer M., a 86. percben), A. Mazzonetto (Ipolyi-Várkonyi, a 86. percben), Szederkényi – Ekker (N. Mazzoneto, a 74. percben), Hampuk (Ötvös, a 86. percben), Bíró D. (Pintér M., a 80. percben). Vezetőedző: Horváth Rudolf.

PTE-PEAC: Paceka – Nagy M. (Ikladi, az 55. percben), Temesvári, Hazenauer (Fröhlich, a 84. percben), Leidl – Hawkins, Bozóki (Wieland, a 74. percben) – Grósz (Orbán K., az 55. percben), Gelencsér G., Gelencsér B. (Udvardi, az 55. percben) – Kása. Vezetőedző: Kardos Ernő.

Gólszerzők: Bíró D. (a 33. percben), Hampuk (a 35. és a 49. percben – a másodikat 11-esből).

Sárga lap: Horváth B. (a 78. percben), illetve Nagy M. (az 52. percben), Gelencsér G. (a 78. percben).

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában