Kézilabda

2023.11.22. 11:39

Tíz válogatott meghívó érkezett a Nemzeti Kézilabda Akadémiára

A héten zajlanak a női kézilabda-válogatott edzőtáborok, illetve több mérkőzést is rendeznek.

Sonline.hu

Kriston Kíra a Bohus Beáta vezette ifjúsági együttessel készül a héten

Fotó: Németh Levente

Összesen tíz NEKA-játékos kapott meghívót a nemzeti együttesekbe, ketten a juniorokkal, öten az ifjúságiakkal, s szintén ketten a serdülőkkel készülnek együtt. Győri Viktóriát pedig a szlovák felnőtt válogatottba hívták be – tájékoztatott a neka.hu.

A juniorválogatott összetartása – mely szombaton ér véget – edzésekkel kezdődött Gyálon, majd a csapat Csehország felé veszi az irányt, ahol mérkőzések várnak Szilágyi Zoltán szövetségi edző társulatára, melybe a Nemzeti Kézilabda Akadémiáról Zaj Klára és Molnár Dorottya kapott meghívót. Illetve mint azt már megírtuk, a Siófok KC játékosa, Karé Kamilla is a kerettel készülhet.

A Bohus Beáta edző vezette női ifjúsági-válogatott vasárnapig készül együtt, a keret tagjai a fővárosban, az Elek Gyula Arénánál találkoztak, a program pedig Szekszárdon zárul. Az együttesben Grebenár Réka, Keceli-Mészáros Renáta, Seres Liza, Kriston Kíra és Pálmai Liza képviseli az akadémiát.

A serdülő korosztály a Nemzeti Kézilabda Akadémián gyakorol együtt. A lányok csütörtökön 16, illetve pénteken 11 órától mérkőznek meg Szlovénia korosztályos egyletével. Kun Attila szövetségi edző Nagy Biankát és Tolnai Fannit hívta be a keretbe.

A fentebb említett játékosokon kívül Győri Viktória is meghívót kapott, a NEKA NB I-es csapatának beállóját a szlovák válogatottba invitálták meg.

Mint azt már szintén megírtuk, Golovin Vlagyimir, a női kézilabda-válogatott szövetsági kapitánya kihirdette tizennyolcas keretét a november 30-án kezdődő svéd-dán-norvég közös rendezésű világbajnokságra. A csapatban négy olyan sportoló is helyet kapott, aki a Nemzeti Kézilabda Akadémián nevelkedett, így Albek Anna, Vámos Petra, Pásztor Noémi és Juhász Gréta.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában