Kézilabda

2023.11.14. 14:25

Utolsó másodperces dráma a Siófok KC meccsén

A 8. fordulóban egy végletekig kiélezett somogyi rangadót rendeztek a női harmadosztályú kézilabda-bajnokság ( NB II.) 'E' jelű csoportjában. A Nagyatádi RKC nagyot küzdött, de a végén a Siófok KC ünnepelhetett.

Őszi Ádám

Fotó: Németh Levente

A találkozó első gólját a vendégek szerezték, ezt követően azonban fordított a Nagyatád, mely hatékony védekezésével végig vezetett az első játékrész során. Háromgólosnál nagyobb különbséget azonban nem tudott kialakítani Szabó Martin együttese, mely támadásban sorsdöntő ziccereket hagyott kihasználatlanul.  A Siófok KC a második félidőben több ízben is egyenlített, de egésze az 50. percig nem tudta átvenni a vezetést (22–23). Innentől már a házigazda futott az eredmény után, és noha minden egyes SKC-s találatra volt válasz 25–25-ig, az idő elfogyott. A mindent eldöntő találatot Kocsis Szilvia szerezte két másodperccel a dudaszó előtt, így arra a Nagyatád reagálni már nem tudott. A góllövőlista első két helyezettje, Ghetu Andrea, valamint Karé Kamilla külön párharcot vívott, az ő csatájuk 11-11 góllal zárult. A Balaton-parti együttes viszont nagy csatában szerezte meg a bajnoki pontokat és ezzel kihasználta a forduló előtt még listavezető Mohácsi TE 1888 nem várt botlását. Az eddig mindössze egyetlen egy bajnoki győzelmet számláló Szekszárdi KC ugyanis 31–27-re legyőzte a bajnokaspiránst. 


Nagyatádi RKC–Siófok KC 26–27 (14–11)
Nagyatád, Városi Sportcsarnok, 150 néző; V.: Marosi, Pap
Kiállítás: 10 ill. 20 perc
Hétméteres: 6/5 ill. 9/8

Nagyatád: Tóth I., Druzsin (kapusok) – Hári, Varga-Kósa 1, Ghetu 11, Brezovszky 1, Faragó 2, Balatincz, Karsai 3, Takács J. 2, Horn 4, Benedek, Novák, Horváth, Kurucz, Patak. Vezetőedző: Szabó Martin. 

Siófok: Sándor-Györkös, Torma (kapusok) – Lozsi, Bojtok, Deme 3, Kocsis 7, Koósz K. 5, Koósz F., Gulyás, Póczik, Bozsok 1, Jócsik, Karé 11, Szekeres. Vezetőedző: Pintér Károly.


Mestermérleg

Szabó Martin: – Sokat készültünk erre az összecsapásra és ennek megfelelően remekül is kezdtük a találkozót. A védekezésünk végig jól működött, támadásban viszont kulcsfontosságú szituációkban rontottunk ziccereket. Úgy érzem, hogy jó úton haladunk, mindenki száz százalékon pörgött és jól teljesített. A szezon során most kézilabdáztunk a legjobban, így a vereség ellenére nagyon büszke vagyok a csapatomra. Szeretném megköszönni a szurkolást, nagyon sokat dobott a lányok teljesítményén, hogy ennyien kilátogattak és támogattak, buzdítottak minket.

Pintér Károly: – Borzasztóan gyenge első félidőt produkáltunk, Sándor-Györkös Rebeka védéseinek köszönhettünk, hogy meccsben maradtunk. A szünetben fel kellett emelnem a hangomat, a szezon során talán először volt erre példa. A második játékrészben tudtunk váltani és végül egy izgalmas hajrában, az utolsó pillanatokban szereztük meg a két bajnoki pontot. Gratulálok a Nagyatádnak, akik láthatóan és érezhetően is remekül felkészültek belőlünk.


A bajnokság 9. fordulójában, szombaton a Siófok KC hazai pályán fogadja a PTE PEAC U21-es csapatát, míg a Nagyatádi RKC a Mohácsi TE 1888 otthonába látogat. Mindkét találkozó 16 órakor kerül megrendezésre.

Menetrend (Siófok KC)
9. forduló: 2023.11.18., Siófok KC–PTE PEAC U21
10. forduló: 2023.12.02., Siófok KC–Tungsram SE
11. forduló: 2023.12.10., Szekszárdi FGKC–Siófok KC
12. forduló: 2024.02.18., Mohácsi TE 1888–Siófok KC
13. forduló: 2024.02.24. Siófok KC–NEKA U21
14. forduló: 2024.03.09., Siófok KC–DKKA U21

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában