E-sport

2023.12.16. 05:40

Befejeződött az idei K&H Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság

12 milliót kaptak az e-sport bajnokok az idei K&H Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság nevezésekben és nézőszámban is rekordot döntött.

Forrás: Magyar E-sport Szövetség

Véget ért a K&H Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság 5. évada, Magyarország első számú, több játékot felölelő versenysorozata. Az elmúlt hónapok alatt 10 versenyszámban, 2 osztályban, 12 millió forintos összdíjazásért mérhették össze tudásukat a legjobb hazai e-sportolók és csapatok. Az idei évad nemcsak a nevezésekben, de nézőszámban is rekordot döntött. Egész éves küzdelem után befejeződött az idei K&H Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság. Az 5. évadban hazánk legjobb e-sportolói 10 versenyszámban küzdöttek meg egymással a bajnoki címért és a 12 millió forintos összdíjazásért. Az idei évadban elsőként két szezonban – tavasszal és ősszel –, illetve két osztályban – masters és challengers – mérhették össze tudásukat Magyarország kiemelkedő e-sport csapatai és játékosai. „Az elmúlt hat év alatt, amióta a hazai profi e-sportot támogatjuk, jól láthatóan töretlenül nő ennek az innovatív sportágnak a népszerűsége. Ha a számokat nézzük, elmondható, hogy Magyarország leghosszabb, 10 hónapon át tartó virtuális versenysorozatára ebben az évben rekordszámú volt a nevezés, ugyanis 8100 játékos és több mint 400 csapat jelentkezett” – mondta el Horváth Magyary Voljč Nóra, a K&H Csoport kommunikációs vezetője. „Emellett a szurkolótábor is egyre népesebb, hiszen a mérkőzéseket több mint 800 ezer néző követte, több mint 5 millió percen keresztül a Facebook, YouTube és Twitch csatornákon” – tette hozzá.

A K&H MNEB 2023 bajnokai:

· League of Legends - Lenovo Legion Honvéd

· Rainbow Six Siege tavaszi szezon - WiLD Multigaming

· Rainbrow Six Siege őszi szezon - WiLD Multigaming

· Rocket League - Budapest Five

· HPCL – téli szezon - Puskás Akadémia

· HPCL – tavaszi szezon - Live4eSport Hungary

· HUNESZ FIFA Masters - Seregély Bence

· Sim Liga GT7 - Blazsán Patrik

· Sim Liga iRacing - Tóth Dávid

· Sim Liga Asetto Corsa - Blazsán Patrik

· Sim Liga Dirt - Molnár Alex

· CS:GO Masters - Domination eSports

· CS2 Masters - Pera Esports

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában