Labdarúgás

2023.12.10. 16:35

Kitl első bajnoki gólja kevés volt az évzáron

Kikapott az év utolsó tétmérkőzésén a BFC Siófok, a listavezető Nyíregyháza két hibának, illetve Dénes kiállításának köszönhetően tudott hátrányból nyerni. A balatoniaknak ez volt az utolsó tíz bajnokin a nyolcadik vereségük, egymás után ötödször maradtak nyeretlenek.

Keszthelyi Zoltán

Fotó: NemA

Öt találkozót is elhalasztottak, vagyis többet, mint ahányat lejátszottak, így talán célszerű lett volna – az esélyegyenlőség jegyében - az egész fordulót törölni. A balatoniak Polényi hiányában újabb, eddig nem látott felállásban is alaposan megnehezítették a listavezető dolgát, a vereséget két hatalmas bakinak köszönhetik, illetve Pillók játékvezetőnek. Hutvágner bravúrosan védett, egy estben pedig Schildkraut mentett a gólvonalon, talán reggelig sem találtak volna be, ha Major nem adja rosszul haza a labdát, melynél Géresinek az üres kapuba kellett passzolni. Két percig tudtak vezetni Kitl szöglet utáni fejesével. Szegény embert az ág is húzza, Pillók hat perc alatt két sárgával kiállította Dénest (43.p), úgy, hogy egyik esetnél sem követett el szabálytalanságot. Végeredményt befolyásoló, a játék menetét teljesen megváltoztató egy addig nyugodt mederben zajló találkozón. Az emberelőnnyel sem tudtak mit kezdeni a vendégek, mezőnyfölényben játszottak, ám remekül zártak a házigazdák egészen Varjas hibájáig. Német Barnabás bal oldali beadásába olyan szerencsétlenül ért bele a belső védő, hogy róla a jobb felső sarokba vágódott a labda. Ez el is döntötte a három pont sorsát, a végén jött még egy Németh gól a kitámadó balatoniaknak, ami nem osztott, nem szorzott.

BFC Siófok –Nyíregyháza Spartacus FC 1–3 (1–1)
Siófok, Városi Stadion, 150 néző. Vezette: Pillók Ádám.

Siófok: Hutvágner – Major G., Varjas, Varga B. – Girsik (Vékony, 61.p), Kovács B.(Nemes, 89.p), Kitl, Schildkraut (Tóth T., 91.p) – György (László, 61.p), Szedlár (Menyhárt, 89.p) – Dénes. Vezetőedző: Dragan Vukmir.
Nyíregyháza: Fejér – Rjaskó M., Alaxai, Gengeliczki – Farkas B., Sigér Á., Kesztyűs (Gresó, 83.p), Kovácsréti (Nagy B., 63.p) – Nagy D. (Herjeczki, 63.p), Géresi (Németh B., 83.p) – Novák Cs. (Ramos, a szünetben). Vezetőedző: Tímár Krisztián.
Gól: Kitl M.38.p, ill. Géresi 40.p, Varjas Z. 87.p – öngól, Németh B. 93.p.
Kiállítva: Dénes (43.p).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában