Megyei labdarúgás

2023.12.03. 15:34

Megyeválogatott: Pákai Gergő győztes gólt lőtt, a torna viszont kellemetlen meglepetéssel zárult

Vasárnap újabb két mérkőzést abszolvált a Somogy vármegyei labdarúgó-válogatott, mely két győzelemmel és két vereséggel a regionális selejtezőtorna harmadik helyén zárt.

Őszi Ádám

Fotó: Ifj. Thaly Zoltán

Ahogyan szombaton, úgy vasárnap is felemás napot zárt Horváth Péter együttese, mely Pákai Gergő győzelmet érő találatával utasította maga mögé Fejér vármegye labdarúgó-válogatottját. Így két bravúrgyőzelemmel, valamint egy papírforma vereséggel a háta mögött, a regionális második hely megszerzéséért léphetett pályára a megyeválogatott a torna zárómérkőzésén. Igen ám, de az addig pont nélkül álló, három összecsapáson mindössze egy gólt szerző Tolna vármegyei labdarúgó-válogatott végül nagy falatnak bizonyult. Horváth Balázs hiába hárított tizenegyest, az utolsó mérkőzésen gólképtelen volt a somogyi együttes, mely a hajrában egy peches góllal ráadásul még vérséget is szenvedett. 


Fejér–Somogy 1–2 (1–1)
Budapest, Deák Ferenc „Bamba” Sporttelep; V.: Fekete László.
Gólszerzők: Hodula Máté (6.), ill. Horváth Péter (18. - büntető), Pákai Gergő (52.).

Fejér: Kovács Zoltán, Horváth Benett, Hodula Máté (Luczek Roland 51.), Szamarasz Ioannis (Pákozdi Tamás 31.), Joó Gergő (György Kristóf (46.), Cservenka Gergő (Tóth Barna 31.), Tóth Kristóf, Kharboutli Dániel, Andróczki Alex, Kecskés Ádám, Nyikos Martin (Kun Bálint 46.). 
Somogy: Horváth Balázs, Horváth Péter, Palkovics Tamás, Albrecht Benedek, Iván Dániel, Németh Dávid, bradics Tamás, Pákai Gergő, Koósz Ádám, Simon Róbert, Mészáros Dávid.

Horváth Péter (vezetőedző): A második játéknapot erre a mérkőzésre hegyeztük ki és összességében többet tettünk a győzelemért, így jó teljesítménnyel, megérdemelten szereztük meg a három pontot.


Somogy–Tolna 0–1 (0–0)
Budapest, Deák Ferenc „Bamba” Sporttelep; V.: Erni Edmond.
Gólszerzők: Simon Tibor (57.).

Somogy: Horváth Balázs, Palkovics Tamás (Horváth Péter 41.), Fazekas Ádám, Boros Tamás (Holoda Martin 41.), Iván Dániel, Kollár Marcell (Pákai Gergő 31.), Klotz Ádám (Bradics Tamás 31.), Koósz Ádám (Simon Róbert 31.), Kovács Krisztián, Ács-Gergely Gábor, Csalló István.
Tolna: Pakurár Norbert, Lajos Dávid, Guzorán Péter, Sebestyán Ádám, Gere Oszkár, Adorján Áron, Rezicsa Richárd, Kuti Kristóf, Horváth Zoltán, Simon Tibor, Szeiler Andor. 

Horváth Péter (vezetőedző): Sajnos az utolsó hatvan percben nem tudtunk olyan minőséget a pályára vinni, mint az azt megelőző mérkőzéseken. Ellenfelünk a hajrában egy kimondottan szerencsés góllal nyert. Hiányérzet van bennem, ugyanis a mezőny leggyengébb csapata ellen szenvedtünk vereséget. Ráadásul győzelem esetén a második hely is elérhető lett volna. 


Régió: Közép- és délnyugat

További eredmények

2023.12.02. (szombat): 
Budapest–Somogy 1–2
Fejér–Tolna 2–1
Somogy–Baranyai 0–3
Tolna–Budapest 0–3
Baranya–Fejér 2–0

2023.12.03. (vasárnap): 
Tolna–Baranya 0–2
Budapest–Tolna 2–0
Baranya–Budapest 1–1

Mestermérleg

Horváth Péter: – A torna előtt arról beszéltem, hogy szeretnénk meglepetést okozni, mérkőzést nyerni, két győzelem pedig jó szereplésnek minősülne. Ezt hoztuk is, de a Tolna elleni vereség miatt mégis, most mégis van bennem némi hiányérzet. A második hely elérhető lett volna, a baranyai válogatott viszont egyértelműen kiemelkedett a mezőnyből és megérdemelten nyerte meg a regionális selejtezőt. Sok sikert kívánok nekik az országos döntőben. 


Az Amatőrválogatottak Országos Nagypályás Tornájának (TAVONT) a Dél-nyugati selejtezőjét Baranya válogatottja nyerte, így ők képviselhetik a régiót a jövő héten megrendezésre kerülő országos négyes döntőben, a többi regionális győztes: Győr-Moson-Sopron, Békés, valamint Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye mellett. 

A torna végeredménye 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában