Helyi sport

2024.01.13. 21:09

A hibák megpecsételték a NEKA sorsát, első alkalommal nyert idegenben az MTK

Fordulatos mérkőzésen kikapott a NEKA a végjátékban jobban teljesítő, lényegesen kevesebbet hibázó MTK Budapesttől, melynek ez volt az első idegenbeli sikere a bajnokságban. A szünet utáni nyolc Zaj-védés és ugyanennyi Faragó-találat is kevés volt a boglári pontszerzéshez.

Keszthelyi Zoltán

Nem sikerült, pedig nagyot küzdöttek a balatoniak, ám a tizenkét eladott labda, illetve az öt technikai hiba megpecsételte a sorsukat, a fővárosiaknak ezzel szemben mindössze négy-négy volt ezekből. Bakó Botond együttesével a szezonban lejátszott tizennégy meccsből csak kettőn fordult elő, hogy kilenc eladott labdánál kevesebbel zártak volna, a meccsenkénti átlaguk 10,8! Ezek csak a labdaeladások, ott vannak még a technikai hibák... A hazaiak ebben a hatvan percben összesen negyvenszer lőttek kapura, ötször hetesből, ami nem a legjobb mutató, hiába voltak hatékonyabbak a fővárosiaknál, kikaptak.

Nem indult rosszul ez a bajnoki, hisz a hatodik percben kettővel is vezettek (3–1), ám a 9. percben fordítottak a kék-fehérek (4–5) és az előnyt a szünetig ki sem adtak a kezükből. Érdekes félidő volt, az első húsz percben huszonnégy (11–13) gól esett, az utolsó tízben viszont mindössze négy. Hazai oldalon kilencen is feliratkoztak a góllövők közé, Miklós, Győri kétszer, Bató háromszor tudott eredményes lenni.

A második félidőt remekül kezdték a házigazdák, Faragó kettő, Miklós egy találatával fordítottak (16–15), hiába kért időt Vágó Attila, nem változott a forgatókönyv, a 41. percig kétgólos előnyben voltak az akadémisták (22–20), akik az ötvenegyedikben is még ikszre álltak (26–26)! Ekkor jött egy négygólos gólcsend, amit Faragó hetese tört meg (27–29), majd jött Wald találata (28–29). Felcsillant az esély Győri labdaszerzésekor az egyenlítésre, ahogy Bató hibáját követő Farkas technikai hiba után is, ám Győri ziccerét megfogta a névrokona! Kétszer is ott volt az esély, de nem tudtak vele élni... Kekezovity viszont nem rontott másfél perccel a lefújás előtt (28–30), hiába kért időt Bakó Botond, tanítványai eladták a labdát, így Szabó Nina még egyszer be tudott köszönni Zajnak (28–31), némileg fölényesebbé téve a sikerüket.

A fordulás után támadásban sikerült előre lépni a bogláriaknak Faragónak köszönhetően, utóbbi nagyon gyengén kezdett, le is kellett cserélni 13 perc után, ám ebben a játékrészben ellenállhatatlan volt, nyolcszor is eredményes tudott lenni kilenc kísérletből. Igaz, rajta kívül csak Wald volt, aki legalább duplázni tudott. A védekezés viszont semmit nem javult balatoni oldalon, hiába védett Zaj nyolcszor, közte egy hetest, ez is kevés volt, hisz így is kaptak tizenhatot.

 

K&H női kézilabda liga – 11. forduló
NEKA – MTK Budapest 28–31 (13–15)

Balatonboglár, NEKA Csarnok, 250 néző. Vezette: Nagy Ferenc, Túróczy József

NEKA: Csapó K. – Miklós K. 5, Lapos 2, Bató 4 (3), Győri V. 1, Faragó L. 9 (1), Wald 2. Csere: Zaj (kapus), Petruska, Keceli-Mészáros 1, Kriston, Munteanu-Korodi 1, Alaxai 2, Pálmai 1, Molnár D. Vezetőedző: Bakó Botond
MTK Budapest: Győri B. – Andróczki 4, Mészáros-Mihálffy 1, Szabó N. 6, Dakos 1, Poczetnyik 4, Fekete B. 2. Csere: Szőke (kapus), Weisheitel 2, Pelczéder 2, Kekezovity 3, Farkas J. 4, Koronczai 2, Papp D. Vezetőedző: Vágó Attila
Hétméteresek: 5/4 (2/2), illetve 1/0 ()
Kiállítások: 2 perc (), illetve 10 perc (4 perc)

 

MESTERMÉRLEG

 

Bakó Botond: 

Arra készültünk, hogy nyerünk, s a végsőkig harcolunk, utóbbira egy szavam sem lehet, hiszen az utolsó pillanatig küzdöttek a lányok. Az első félidőben lassabban kézilabdáztunk, a másodikban ritmust tudtunk váltani, amikor stabilabb lett a védekezésünk és a kaputeljesítmény, akkor fordítottunk. A folytatásban azonban szétesett a védelmünk, megint fordult a találkozó állása. Az MTK keretében több nagy csatát megélt játékos található, bennük megvan az a higgadtság és tapasztalat, ami egy ilyen mérkőzésen kell.

 

Vágó Attila: 

 Mindkét csapat alaposan felkészült a másikból és ez meg is látszott a mérkőzésen. Az első félidőben volt két-háromgólos előnyünk, de nem tudtunk elhúzni. A második játékrészben még egy lapáttal rátett az ellenfelünk és fordított. Ezután védekezést váltottunk, amivel hibára tudtuk őket kényszeríteni, s újra átvettük a vezetést. A végjátékban sokat jelentett az, hogy a mi játékosaink sokkal tapasztaltabbak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában