Helyi sport

2024.01.09. 14:08

Csak a férfiakról kell példát venniük a magyar nőknek

A csehek ellen kötelező győzelem után a magyar női vízilabda-válogatott Olaszországgal találkozik az Eb-negyeddöntőben.

A papírformát érvényesítve a magyar női vízilabda-válogatott hétfő este simán legyőzte Csehországot, és ezzel a Mihók Attila és Cseh Sándor által vezetett nemzeti csapat bejutott az Eindhovenben zajló Európa-bajnokság negyeddöntőjébe. Nincs pihenő, a mieink kedd este 20-30-tól már a negyeddöntőben mérkőznek meg Olaszországgal. A feladat nehézségét fokozza, hogy a szemsérülést szenvedett Gurisatti Gréta még az olaszok ellen sem játszhat.

A magyar válogatott a csoportja harmadik helyén végzett, így pihenés helyett sorozatban a negyedik napon is vízbe kellett ugraniuk női vízilabdázóinknak. A csehek elleni mérkőzés többé-kevésbé gyakorlásnak is volt tekinthető, mivel a szlávok közel sincsenek egy súlycsoportban a magyar lányokkal.

Könnyed győzelem

A tizenöt fős magyar keretből ezúttal a csapatkapitány Keszthelyi Rita, illetve a horvátok ellen szemsérülést szenvedő Gurisatti Gréta maradt ki – olvasható az Origón. A magyar pólós hölgyek az első perctől kezdve nyomasztó fölényben jászotta és végül 27-4-re nyertek, a meccsről a Magyar Nemzet beszámolt.

Fontos hiányzó a negyeddöntőben

A csehek elleni remek teljesítmény ellenére eddig nem a reményeink szerint alakult a női pólósaink szereplése az eindhoveni Európa-bajnokságon. Az olimpiai kvótára hajtó magyar válogatott a felső divízió A csoportjában az első csoportmeccsén nagy csatába kikapott a görög csapattól. A folytatásban a világbajnoki címvédő hollandoktól három góllal kaptak ki a magyar pólósok, bár a házigazdákat több játékvezetői ítélet is segítette a győzelemhez. A csehek elleni kötelező győzelem után sokkal nehezebb feladata lesz a női válogatottnak, ráadásul az egyik fontos játékosára sem számíthat a Mihók Attila és Cseh Sándor edzőpáros. A horvátok elleni csoportmérkőzésen Kurucz-Gurisatti Grétának belekaptak a szemébe, ezért kórházba vitték kivizsgálásra. A magyar szövetség tájékoztatása szerint az első vizsgálatok alapján nem volt súlyos a sérülés, de Mihók Attila szövetségi kapitány szerint Kurucz-Gurisatti kedden sem lesz bevethető, az Európa-bajnokság későbbi szakaszában viszont még van esély a visszatérésre – olvasható a Magyar Nemzet oldalán. A hölgyeknek csak a férfiakról kell példát venniük, akik hétfőn tartalékos ifjú csapattal is szenzációs játékkal 10-5-re legyőzték az olaszokat és a csoport élén végeztek.

A tornán egy olimpiai kvótát osztanak ki, a világbajnok házigazda holland és a címvédő, vb-döntős spanyol válogatottnak már biztos a párizsi részvétele, így ezt a két csapatot leszámítva a legjobb szerez ötkarikás indulási jogot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában