Somogyi dobogósok

2024.01.30. 14:51

Diákolimpiai bajnok a kaposvári Munkácsy!

Diákolimpiai bajnok lett Nyíregyházán a kaposvári Munkácsy Mihály Gimnázium fiú röplabdacsapata. A szintén kaposvári Noszlopy Gáspár Közgazdasági Technikum bronzérmet szerzett, míg a balatonboglári Mathiász János Technikum és Gimnázium fiú kézisei ezüsttel térhettek haza Gyöngyösről.

Fenyő Gábor

Fotó: Hovath Balazs - Blasius Photography

Három különböző fényű éremmel – és több különdíjjal – térhettek haza a somogyi színeket képviselő középiskolák fiú csapatai a Nyíregyházán, illetve Gyöngyösön rendezett V–VI. korcsoportos országos röplabda és kézilabda diákolimpiai döntőről. Nyíregyházán a Fino Kaposvár felnőtt és utánpótlás-csapatának a játékosaira épülő kaposvári Munkácsy Mihály Gimnázium diákolimpiai bajnokként térhetett haza, míg a szintén kaposvári Noszlopy Gáspár Közgazdasági Technikum bronzérmet szerzett. Gyöngyösön a balatonboglári Mathiász János Technikum ezüstérmes lett, a fonyódi Mátyás Király Gimnázium pedig lecsúszott a dobogóról, s végül a negyedik helyen zárt.

Munkácsy
A Munkácsy Mihály Gimnázium csapata Fotó: Hovath Balazs - Blasius Photography

röplabda

A Demeter György és Sólyom Gábor által vezényelt kaposvári  Munkácsy Mihály Gimnázium társulata – a soraiban a Fino Kaposvár nagy keretének négy játékosával, Zarka Mártonnal, Tóth Gáborral, Eördögh Bálinttal és Laczó Bálinttal –  bizonyult a legjobbnak, míg a Biki Mária és Rónainé  Marek Györgyi dirigálta, szintén kaposvári Noszlopy Gáspár Közgazdasági Technikum együttese a dobogó harmadik fokán feszíthetett büszkén. 
A diákolimpiai bajnok kaposvári Munkácsy Mihály Gimnázium V–VI. korcsoportos fiú röplabdacsapata: Zarka Márton, Tóth Gábor, Eördögh Bálint, Laczó Bálint, Simon Bence, Hajász Boldizsár, Lebó Péter Dániel, Lipics Barnabás László, Patkás Márton Simon, Patkás Mátyás Péter, a felkészítőik Sólyom Gábor és Demeter György.
A nyíregyházi országos diákolimpiai röplabdadöntő legjobb feladójának Zarka Mártont, a legtechnikásabb játékosnak pedig Laczó Bálintot választották meg.

Noszlopy, röplabda
A Noszlopy Gáspár Közgazdasági Technikum csapata Fotó: Blasius Photography-Horvath Balazs


A diákolimpiai bronzérmes kaposvári Noszlopy Gáspár Közgazdasági Technikum V–VI. korcsoportos fiú röplabdacsapata: Kiss Bálint, Kiss Péter, Kosaras Bence, Tóth Adrián, Horváth Botond, Fógel Dávid József, Hemmert Alex Miklós, Visnyei Tamás Bence, a felkészítőik Biki Mária és Rónainé Marek Györgyi.


kézilabda

A csoportmérkőzéseken a Kopornyik Zsolt vezette balatonboglári Mathiász János Technikum és Gimnázium előbb a ceglédi Török János Református Gimnáziumot és Technikumot verte magabiztosan 36–28-ra, majd a szegedi Deák Ferenc Gimnáziummal játszottak 26–26 arányú döntetlent, végül pedig a nyíregyházi Arany János Gimnáziumot gázolták el 14 gól különbséggel 39–25-re, így csoportelsőként jutottak tovább. A döntőbe jutásért a másik csoport második helyezettjével, a fonyódi Mátyás Király Gimnáziummal találkoztak, amelyet 31–25-re győztek le. A döntőben öt góllal, 36–31-re alulmaradtak a budapesti Leövey Klára Gimnázummal szemben.
A Lehőcz Zoltán és Lehel László edződuó irányította fonyódi Mátyás Király Gimnázium a Leöveyvel kezdett, amelytől kerek 10 góllal (31–21) alulmaradt. Ezután következett a mezőkövesdi Szent László Gimnázium és Közgazdaségi Technikum elleni csoportmérkőzés, amelyet a somogyiak 16 góllal (33–17) húztak be. Az utolsó csoportmeccsükön a gyöngyösi Berze Nagy János Gimnáziumot verték 29–26-ra, így csoportmásodikként zártak. Az elődöntőben nem boldogultak a bogláriakkal, a bronzmérkőzésen pedig a szegedi Deák Ferenc Gimnáziumtól kaptak ki 25–22 arányban.
A diákolimpiai ezüstérmes balatonboglári Mathiász János Technikum és Gimnázium V–VI. korcsoportos fiú kézilabdacsapata: Gulyás Szabolcs, Szabadi Antony, Deák Ádám, Csanálosi Richárd, Csengeri Botond, Vida Rókus, Hunyadvári Ákos, Vandra Máté, Lőrincz Ádám, Draskovics Vilmos, Rotter Zsolt, Zakor Zalán, Draskovics Valér, Erdős Csaba, a felkészítőjük Kopornyik Zsolt.

diákolimpia, kézilabda, Mathias
A Mathiász János Technikum és Gimnázium ezüstérmes csapata Fotó: NEKA

A diákolimpiai negyedik helyezett fonyódi Mátyás Király Gimnázum V–VI. korcsoportos fiú kézilabdacsapata: Házi Imre András, Záray Zétény, Varga Bence, Héjjas Bence Tamás, Sikler Kristóf Barnabás, Vajda Bence, Juráskó Márk Róbert, Szabó Levente, Faluba Ferenc, Lendvai Szabolcs, Ambrus Zétény, Márits Milos, Csányi Péter Ákos, a felkészítőik Lehőcz Zoltán és Lehel László.
A gyöngyösi országos diákolimpiai kézilabdadöntő legjobb kapusának Csányi Péter Ákost választották meg.
A leányoknál nem volt somogyi csapat, mint ahogy a Debrecenben rendezett V–VI. korcsoportos (középiskolás) országos diákolimpiai kosárlabda-döntőben sem volt somogyi résztvevő.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában