Ifjúsági téli olimpia

2024.01.24. 12:06

Döntőt játszhat a kaposvári jégkorongozó az ifjúsági téli olimpián

Az olaszokat újból legyőzve döntőbe jutott a 3x3-as lány jégkorong-válogatott a kaposvári Csordás Csengével a soraiban az ifjúsági téli olimpián.

Sonline.hu

Csordás Csenge (alsó sor, bal szélen) is hozzájárult a válogatott sikereihez

Fotó: Peter Szalmas

Végig az a cél lebegett a 3x3-as jégkorong-válogatott szeme előtt, hogy döntőt játsszon a gangwoni ifjúsági téli olimpián. Mindent ennek rendeltek alá a fiatalok, ezért küzdöttek az elmúlt napokban sem időt sem energiát nem kímélve. Összesen nyolc megnyert meccs van a hátuk mögött, amelyek közül a szerdai volt a legfontosabb – az olaszok ellen játszott elődöntő. A válogatott kevesebb mint 20 órán belül másodszor csapott össze a verekedős, kemény hokit játszó olaszokkal, ám ahogy az első (11–1), úgy a második mérkőzését is (14–4) viszonylag simán megnyerte.

Marleen Collins Delaney, a magyar csapat szövetségi kapitánya büszke volt a lányokra, és örült, hogy az elképesztő sorozatterhelés végén is tudták a saját játékukat játszani, és simán jutottak a döntőbe.

– Ez volt a legfontosabb győzelem, mert ez garantálja az érmet Magyarországnak, aminek nagyon örülünk mindannyian – mondta Marleen Collins Delaney. – Mivel a két olaszok elleni meccs nagyon közel volt egymáshoz, könnyű dolgom volt a mérkőzés előtti beszéddel, csak annyit mondtam, folytassák ott, ahol előző este abbahagyták. Megtették. A döntő előtt arra kell figyelnünk, hogy az eddigihez hasonlóan a saját játékunkat játsszuk, azokra a dolgokra koncentráljunk, amiket jól csinálunk.

A döntőben a magyar csapat ellenfele a Kínát a másik elődöntőben 6–4-re legyőző, hazai pályán küzdő Korea lesz. A csoportmérkőzések során egyszer már találkozott a két válogatott, akkor 16–0-ra nyertek a magyarok.

A magyar válogatott hibátlan teljesítménnyel, csoportelsőként jutott tovább a csoportjából, miután magabiztosan legyőzte Mexikót (17–0), Törökországot (18–0), Kínát (13–3), Ausztriát (23–1), Hollandiát (33–0), Koreát (16–0) és Olaszországot (11–1).

A lehengerlő teljesítményhez hozzájárult Csordás Csenge is, aki a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola jégkorongozója.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában