A Diákolimpia legjobbjai kaptak díjakat

2024.01.19. 16:48

Rózsa János a legeredményesebb testnevelő

A 2022/2023. tanévi Diákolimpia versenyeken elért kimagasló eredményeikért vehettek át díjakat pedagógusok, iskolák és rendező szervezetek képviselői a Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) által rendezett ünnepségen, ahol a kaposvári Rózsa Jánost is díjazták.

Klein Péter Nándor

Rózsa János középen

Negyedmillió nevezés érkezett az ország legnagyobb tanulmányi versenye, a Diákolimpia tavalyi versenysorozatára, amelyen a résztvevők átlagosan 2 sportágban indultak el. A nevezési csúcsot Borsod-Abaúj Zemplén vármegye tartja, Pest vármegye és Budapest előtt, sportágakat tekintve pedig továbbra is az atlétika a legnépszerűbb a labdarúgás és a kézilabda előtt. A 27 sportági országos döntőre 18 ezren jutottak el, ahol összesen 4327 érmet osztott ki az MDSZ.  

 A szervezet idén is elismerésben részesítette azokat a pedagógusokat és intézményeket, akik kimagasló eredményeket értek el a versenysorozatban. Az ünnepségen dr. Schmidt Ádám, a Honvédelmi Minisztérium sportért felelős államtitkára, dr. Maruzsa Zoltán, a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára, Hajnal Gabriella, a Klebelsberg Központ elnöke, Krizsán Xénia világbajnoki negyedik helyezett hétpróbázó atléta, valamint Balogh Gábor, a Magyar Diáksport Szövetség elnöke adták át az elismeréseket.  

Összesen négy kategóriában kerültek díjazásra a legjobbak. A legeredményesebb vármegyei, illetve budapesti testnevelő díját azok a pedagógusok vehették át, akik tanítványaikkal a legeredményesebbek voltak az országos döntőkön. Minden vármegyéből és a fővárosból is egy-egy pedagógus kapott jutalmat. A legeredményesebb iskola elismerés odaítélésénél szintén az elért eredmény volt a mérvadó. Ebben a kategóriában az általános-, közép- és a kis iskolák között is a három-három legjobbat jutalmazták. A Diákolimpia és az MDSZ média-együttműködő partnere, a Nemzeti Sport további különdíjjal jutalmazta a legeredményesebb iskolákat. 

A pedagógusok sikeres ösztönző, lelkesítő munkáját mutatja, hogy az adott intézményi létszámhoz képest milyen arányban vesznek részt a diákok a versenyeken. Ezt a motiváló tevékenységet ismeri el a Legaktívabb iskola díj, amelyet három-három általános és középiskola kapott meg. Egy-egy sportesemény hangulatán nagyban visszatükröződik a szervezők lelkesedése, sport iránti szeretete. Az elhivatottság jutalma pedig a magas látogatottság és az elégedett résztvevők mellett a 2022/2023. tanév diákolimpiai rendezvénye díj, amely elismerésben idén is három rendező szervezet részesült.  

A tanév legeredményesebb vármegyei Diákolimpia testnevelője megyénkben Rózsa János, a kaposvári Munkácsy Mihály Gimnázium pedagógusa lett. Az ünnepi rendezvényen vármegyénk még egy díjjal büszkélkedhet. A tanév diákolimpiai rendezvénye kategória nyertese a Somogy Megyei Diáksport Szövetség, a Kaposváron megrendezett labdarúgó III. korcsoportos Diákolimpia Országos Döntőért. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában