Kézilabda

2024.01.03. 09:48

Tíz év alatt harminc bajnoki címet szerzett a boglári akadémia

Tízéves fennállását ünnepelte a 2023-as esztendőben a Nemzeti Kézilabda Akadémia. Mocsai Tamás ügyvezető bízik abban, hogy a boglári akadémia újabb sikeres tíz év előtt áll.

Sonline.hu

A Nemzeti Kézilabda Akadémia 2023-as évét számos olyan esemény, siker és eredmény jellemezte, ami a folyamatos előrelépést jelzi. Mocsai Tamás ügyvezető szerint sikeres esztendőt zárt az akadémia, de természetesen mindig van hová fejlődni. 

– Úgy gondolom, van mire büszkének lennünk. Egymás után immáron két szezonban szerepelhet férfi és női NEKA-csapat is az NB I.-ben, s továbbra is felvállaljuk, hogy kizárólag magyar fiatalokat szerepeltetünk a keretben, játéklehetőséget adunk nekik, képezzük őket, ezzel is segítjük az utánpótláskorból a felnőtt korba való átmenetet, és a hazai kézilabdasport fejlődését – emelte ki Mocsai Tamás. – Az utánpótlás-rájátszásokba négy együttesünk jutott be, komoly riválisokat megelőzve, tíz év után már harminc bajnoki címmel büszkélkedhetünk. Fontosnak tartom, hogy komoly rendezvényeket rendeztünk, melyek közül kiemelkedik a Sport és Innováció Konferencia, amelyet a Testnevelési Egyetemmel közösen szerveztünk. 

Az akadémia a 2023-as esztendőben a tízéves évfordulóját ünnepelte. 

– Nem túlzás, hogy annak idején szinte a nulláról kezdtünk mindent, most pedig fantasztikus létesítményekben élnek és sportolnak a növendékek, számos mérföldkő köthető a nevünkhöz, és úgy gondolom, a munka még csak most kezd el beérni – mondta az ügyvezető. – A szervezetünk jelentősen bővült, a felnőttválogatottban öt női és három férfi – jelenlegi vagy korábbi akadémistánk – mutatkozott be, a korosztályos válogatottak sikereinek több NEKA-játékos volt részese, és bízunk abban, hogy ezek a számok emelkedni fognak. 

A Kézilabda-specifikus Módszertani Központ koordinálásával központi kiválasztókra, szakmai napokra, akadémiai tornákra került sor. 

– Együttműködve, közösen a fiatalok érdekében dolgozik valamennyi akadémia, ez az elmúlt év, sőt ha a Módszertani Központ 2021-es megalakulásához viszonyítunk, akkor az elmúlt három év legnagyobb eredménye – hangsúlyozta. – A különböző klubok és akadémiák szakemberei között nyílt, konstruktív kommunikáció van, ami korábban nem volt jellemző. Minden területen további fejlődést szeretnénk elérni, ezért dolgozunk, és bízunk abban, hogy a NEKA újabb sikeres tíz év előtt áll. 

A téli szünetben valamennyi boglári utánpótláscsapat a tabella élmezőnyében foglal helyet. A serdülő fiúk százszázalékos teljesítménnyel állnak az élen, a serdülő lányok ugyancsak az első helyen állnak. Az ifjúsági bajnokságban a lányok az élről, a fiúk a negyedik helyen várják a jövő évi folytatást. Az U16-os fiúk negyedikek, az NB II.-ben a férfiegyüttes második, a lányok harmadikok, a férfi megyei pontvadászatban szintén a második helyet foglalja el az akadémia. A férfi NB I.-es bajnokságban a HSA NEKA a kilencedik helyen áll, míg a női felnőttegyüttes a tizenharmadik. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában