Kosárlabda

2024.01.26. 13:22

Visszavágna a Kaposvár a dráma őszi vereségért - előzetes

Az élvonalbeli férfi kosárlabda-bajnokság (NB I./A) 18. fordulójában idegenben, a Sopron KC otthonában szerezheti meg szezonbeli nyolcadik győzelmét a Kometa Kaposvári KK. A két csapat szombati mérkőzése 18.00 órakor kezdődik a Novomatic Arénában.

Fotó: Lang Róbert

Dalibor Damjanovic érkezése óta három győzelmet és két vereséget számlál a Kometa Kaposvári KK, mely a múlt heti Atomerőmű SE elleni magabiztos sikerrel fellépett a bajnoki tabella nyolcadik helyére. A házigazda Sopron KC viszont kilenc győzelemmell és nyolc vereséggel az ötödik helyről várja a szombati folytatást. Gasper Potocnik csapata zsinórban hat bajnoki mérkőzést nyert meg, mielőtt múlt szombaton ez a sorozat az NKA Pécs (89–83) otthonában megszakadt. Ennek ellenére mondhatjuk, hogy két jó formában lévő együttes találkozik, mely az edzőváltás óta egyaránt felfelé ívelő összképet mutat. 

A felek őszi összecsapása kaposvári oldalon hagyott komolyabb sebet, ugyanis egy már megnyert mérkőzésen, hosszabbításban énekelte ki a sajtot a Sopron a somogyi együttes szájából. A 32. percben mér tizenkét pontos előnnyel állt az akkor még Váradi Kornél által irányítot együttes, mely végül 77–77-es döntetlen után drámai hosszabbításban maradt alul 86–88-ra.


NB I./A - 18. forduló
Sopron KC–Kometa Kaposvári KK
Szombat 18.00 óra


– Úgy gondolom, hogy mindenki emlékszik a hazai mérkőzésre, ahol sajnos hosszabbításban kikaptunk a Soprontól – fogalmazott Krnjajski Boris, a Kaposvári KK csapatkapitánya. – Szoros mérkőzést játszottunk, ahol a végjáték végül nekik sikerült jobban. Azóta voltak náluk személyi változások a játékoskeretben és hozzánk hasonlóan ők is edzőt váltottak. Egy stabil csapatról beszélünk, jó légiósokkal és kiegészítő emberekkel. Férfias harcot, és nehéz mérkőzést várok szombaton. 

– Dalibor érkezése óta azon dolgozunk, hogy a védekezésünk adjon stabilitást, ezt igyekszünk folyamatosan magas szinten tartani, a támadás pedig úgyis jön idézőjelben magától. Előre tekintünk és azon vagyunk, hogy a legjobb nyolcban legyünk. A szezon viszont még nagyon hosszú és sok mérkőzés van hátra. A cél adott, ezért dolgozunk mérkőzésről mérkőzésre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában