Női kézilabda NB I.

2024.02.16. 14:29

Az első osztályért játszanak a bogláriak Kozármislenyben

A bennmaradás szempontjából kiemelten fontos bajnoki következik a NEKA számára, mely a sereghajtó, immár tíz nyeretlen tétmérkőzésnél járó Kozármisleny KA otthonában lép pályára szombaton, 18:00 órakor. A balatoniak ebben a szezonban kétszer már legyőzték riválisukat, most sem szabad hibázniuk

Keszthelyi Zoltán

Fotó: Németh Levente

Ebben az idényben már harmadszor csap össze a két klub, eddig kettőből kettő a balatoniak mérlege: a szeptemberi bajnokit otthon néggyel (30–26), a novemberi Magyar Kupa-találkozót idegenen pedig eggyel nyerték (23–24). Ha meg akarják őrizni élvonalbeli tagságukat, ezúttal is győzniük kell, amire minden esélyük megvan, hisz a mezőny egyik legrosszabb formájában lévő csapatával találkoznak, mely tavaly szeptember 23-án nyert utoljára a Moyra-Budaörs Handball ellen (30–27) és azóta mindössze egy Vasas SC elleni döntetlent (21–21) tud felmulatni. Öt vereséggel – egy Magyar Kupa (NEKA) és négy bajnoki  – melyből hármat idegenben (DVSC SCHAEFFLER, Tappe-Békéscsabai Előre NKSE, MTK Budapest) játszottak – és egyet otthon (Dunaújvárosi KKA) – a hátuk mögött várják ezt az összecsapást. Hogy "gödörben vannak" azt jól mutatja, hogy legutóbb az MTK otthonában tizeneggyel kaptak ki, úgy, hogy mindössze tizenhét találtra voltak képesek. Hogy sereghajtók, azt nagyban annak köszönhetik, hogy övék az élvonal leggyengébb támadójátéka: 22,2 találatot jegyeznek átlagban. A balatoniak ezzel szemben például 24,7-et, de védekezésben is jobbak náluk másfél góllal meccsenként. A helyzeteit csak 44%-ban értékesítő Scheffer a mislenyi házi gólkirálynő ötvenhárommal, ám ebből tizenkettő büntetőből esett, Bánfai Virág a második negyvenhárommal, melyből hármat lőtt hetesből, Brettner pedig harmincnégynél tart. Övék a találatok negyvennégy százaléka.
A baranyaiaknak ez lesz az első hazai találkozójuk idén három idegenbeli fellépést követően, amiben bíz(hat)nak, az a hazai pálya előnye.

A hazai pálya előnye

Saját közönségük előtt ugyanis lényegesen jobban teljesítenek, mindhárom pontjukat otthon szerezték, idegenben nyolc vereség a mérlegük. – Úgy gondolom, hogy ha az átlövésből és lerohanásból kapott gólokat minimumra tudjuk redukálni, akkor egy végletekig kiélezett mérkőzést fogunk tudni játszani a NEKA ellen – mondta Szabó Luca, aki a két klub kupameccsén nem védett, ám a boglári bajnokin 38%-os teljesítményt nyújtott, vagyis nem rajta múlt a vereség. – Arra lesz szükség, hogy mindenki a "legszebb arcát" mutassa, támadásban és védekezésben. Felkészültünk, mindent meg fogunk tenni, hogy itthon tartsuk a két pontot, nagyon várjuk, hogy újra a saját szurkolóink előtt léphessünk pályára.
A novemberi kupameccsen a szurkolók támogatása mellett megszorongatták ugyan a bogláriakat, ám abból az eredményből nem érdemes kiindulni, hisz Faragó akkor nem lépett pályára, ahogy Alaxai sem és Bató is mindössze néhány percet tudott vállalni sérülése miatt. Ez egy teljesen más összecsapás lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában