Röplabda

2024.02.23. 08:57

Elképesztő fordítás, nagyon mélyről jött vissza a KNRC

Az élvonalbeli női röplabda-bajnokság (Extraliga) negyeddöntőjének második összecsapásán meglepetést okozott az alapszakasz hetedik Szent Benedek RA, mely 2–0-ra vezetett a KNRC ellen, és a harmadik szettben nagyon közel állt ahhoz, hogy egyenlítsen a párharcban, de végül a somogyiak szépítettek, akik innen mutattak be egy élményszámba menő fordítást.

Fotó: Muzslay Péter

Az első és a második szettben is 22 pontig jutott a KNRC, ami azt jelentette, hogy a Balatonfüred 2–0-val futhatott neki a harmadik szettnek, ami elképesztő küzdelmet hozott. Szetten belül sokáig vezetett a KNRC, 20–20-nál azonban utolérte ellenfelét a házigazda, mely 24–23-nál meccslabdát vétett. Santos Hurst ekkor egyenlített, a csapatok pedig elképesztő izgalmak között 29–31-ig mentek. A lélektani előny ebbe a pillanatban átfordult, a negyedik szett végjátékát pedig már magabiztosan hozta a KNRC, mely az ötödik, mindent eldöntő szettben végig vezetett, így végül 2–-ról, meccslabdát hárítva nyert az SZBRA otthonában. Az ötszettes találkozó legeredményesebb játékosa Szedmák Réka volt 30 ponttal. 

Szent Benedek Balatonfüred RA–KNRC 2–3 (22, 22, -29, -19, -12)
Balatonfüred, Balaton Szabadidő és Konferencia Központ, 224 néző. V.: Halász T., Halász E.
SZBRA: Perez Ramos 15, Szerényi 7, Castero Cruz 23, Wojcik 11, Laskowska 14, Berkó 6. Csere: Fáth, Nagy E. (liberók), Krakoczki, Gatard, Kobaidze 1, Mayerhoffer. Vezetőedző: Tomás Varga.
KNRC: Radnai 7, Dias da Silva 12, Hurst 16, Vilvert 16, Martin 1, Szedmák 30. Csere: Rády (liberó), Nicolai, Godó, Maiorano. Vezetőedző: Vincent Lacombe.


Mestermérleg

Tomás Varga: – Az első két szettet nagyon határozott játékkal hoztuk, a taktikát is betartottuk, de most sem tudtuk jól befejezni a mérkőzést. Közel voltunk a jó befejezéshez, de elfáradtunk. Remélem, hogy vasárnapra kipihenjük magunkat, és még egy lapáttal rá tudunk tenni a teljesítményre.

Vincent Lacombe: – Nagyon jót tett az önbizalmunknak az, hogy 2-0-ról sikerült felállnunk, itt már nem rajtunk volt a nyomás, és mertünk felelősséget vállalni, ami végül a különbséget jelentette. Boldog vagyok, mert így most hazai pályán a saját közönségünk előtt harcolhatjuk ki a továbbjutást.


A párharc állása 2–0 a KNRC javára, így Vincent Lacombe együttese vasárnap 16.00 órától a Kaposvár Arénában a továbbjutásért léphet pályára.

További párharcok: Vasas Óbuda (1)–Diósgyőri VTK (8) 2–0; MÁV Előre SC (4)–Fatum-Nyíregyháza (5) 0–2; BRSE (3)–Újpest (6) 1–1. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában