Labdarúgás

2024.02.07. 15:27

Folyamatosan fejlődik a Rákóczi

Bár kikapott a hatodik téli felkészülési mérkőzésén a Kaposvári Rákóczi FC, az ugyancsak az NB III. Dél-Nyugati csoportjában szereplő Szentlőrinc ellen, de a zöld-fehéreken egyre jobban látszik a fejlődés jele.

Klein Péter Nándor

Fotó: Lang Róbert

Ismét egy erős ellenféllel szemben hangolt a harmadosztályú bajnokságra a Kaposvári Rákóczi FC, amely az NB III. Dél-Nyugati csoportjának második helyezettjét, a Szentlőrincet fogadta a Puskin utcai edzőközpontban. A Székely Tibor által irányított kaposváriakon érződött az alapozás, a sok edzés fáradtsága, hiszen csak a jövő héttől következik számukra a frissítés, de ezek ellenére nagy elánnal vetették bele magukat a meccsbe. A vendégek szintén, így egy jó iramú, de több apró faulttal szétszabdalt, illetve az erős szél által igencsak befolyásolt első félidőt hozott a csoportriválisok csatája. A helyzetek kevésbé záporoztak, a legnagyobb félórányi játékot követően alakult ki, azonban a gólhoz centik hiányoztak, hiszen Nicoló Mazzonetto lövése a felső kapufán csattant, míg a kipattanó után Horváth Balázs célzott kevéssel a kapu mellé. 

sok fiatalt is pályára küldtek a hazaiak

A második félidőre a kaposváriak szerkezetet váltottak, s viszonylag gyorsan, egy védelmi megingást követően hátrányban kerültek, ugyanis Novák Zsombor (0–1) használta ki a hazaiak hibáját. Babinszky Bence azonban két perc leforgása alatt gondoskodott arról, hogy megforduljon az eredmény. A támadó előbb egy egyéni megmozdulást követően egyenlített (1–1), majd két perc múlva egy remek kiugratás után ismét a kapuba talált (2–1). A folytatás arról szólt a hazaiaknál, hogy Székely Tibor megtalálja mindenkinek a helyét, illetve azt, ki, hol a leghasznosabb, így felforgatta csapatát, illetve több fiatalt is a pályára küldött. Az utolsó húsz percben a zöld-fehérek játéka már nem idézte a találkozó elején látottat, ezt pedig kihasználta a rutinosabb Szentlőrinc. A vendégek teljes mezőnyfölényben futballoztak. A hajrába lépve egy jó helyről járó szabadrúgásból Csörgő Raul (2–2) lőtt a jobb alsóba, majd kilenc perc elteltével Kesztyűs Máté megpattanó lövése kötött ki a jobb alsó sarokban (2–3). 
A kaposváriak a hatodik téli felkészülési mérkőzésüket bár elveszítették, de az első félidőben teljesen egyenrangú ellenfelei voltak a feljutásért küzdő Szentlőrincnek.   Küzde

Küzdelmes meccset vívott a Szentlőrinccel a Rákóczi Fotó: Lang Róbert

Kaposvári Rákóczi FC–Szentlőrinc 2–3 (0–0) 
Kaposvár, Puskin utcai edzőközpont, 100 néző. V.: Posza Zs. 
Kaposvári Rákóczi FC: Mikler (Horváth F., a szünetben) – Heil, Gál M. (Bíró D., a szünetben), Harsányi (Tóth Á., a 70. percben) – Ekker (Rituper, a 60. percben), Horváth B. (Mayer M., a 60. percben), A. Mazzonetto (Pintér M., a 60. percben), Szederkényi (Magyar M., a 70. percben), Pusztai (Lakatos, a 70. percben) – N. Mazzonetto (Ötvös, a szünetben), Babinszky. Vezetőedző: Székely Tibor. 
Szentlőrinc: Héninger (Szmola, a 60. percben) – Miklós P. (Erdész, a 60. percben), Sághy (Tamás L., a 75. percben), Keresztes – Kiss-Szemán, Kiss K., Havas (Medgyesi, a 60. percben), Hleba (Kesztyűs, a 60. percben), Németh – Csörgő (Kiss M., a 75. percben), Novák. Vezetőedző: Pichler Gábor. 
Gólszerzők: Babinszky (az 54. és az 56. percben), illetve Novák (az 51. percben), Csörgő (a 74. percben), Kesztyűs (a 83. percben). 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában