Formula-4

2024.02.13. 16:10

Formula-4: így debütált Jezerben Hideg Ádám

Változó időjárási körülmények között, 38 fős, népes mezőnyben mutatkozott be a Jenzer Motorsport színeiben Hideg Ádám az elmúlt hétvégén, a Formula-4 Winter Series, azaz az F4-esek téli versenysorozatának idei első fordulóján a spanyolországi Jerezben.

Fotó: Hideg Ádám média

A 16 éves, gokartban világbajnoki ezüstérmes magyar versenyző remekül kezdte a programot, a zuhogó esőben rendezett pénteki teszten ugyanis több mint három másodperces előnnyel az élen zárt.

A hétvégét nyitó 30 perc+1 körös szombati viadalon Hideg Ádámnak sikerült számos előzéssel sokat javítania a rajtpozícióján, így végül a 18. helyen zárta pályafutása első F4-es versenyét. Ennél talán még fontosabb, hogy a Jenzer Motorsport négy pilótája közül a magyar versenyző végzett a legelőkelőbb helyen, az újoncok között pedig hetedik volt.

Vasárnap aztán újra esős körülmények között kellett küzdeniük a mezőny tagjainak, s bár Hideg Ádám az időmérő edzésen a 14. helyen végzett, ezt a futamon nem tudta jó helyezésre váltani. A vasárnap délutáni záróviadalon aztán a magyar pilóta a folyamatosan felszáradó pályán remek teljesítményt nyújtva 15. lett. Ezen a versenyen így megint Hideg Ádám szállította a Jenzer Motorsport legjobb eredményét, és összességében tisztességgel helytállt karrierje első F4-es versenyhétvégéjén.

A Széchenyi Egyetemi Csoporthoz tartozó HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. által létrehozott és működtetett Hungarian Motorsport Academy utánpótlás-nevelési rendszer versenyzője a szezon későbbi szakaszában az olasz F4-es bajnokságban is rajthoz áll majd, a négy versenyhétvégéből álló Winter Series az erre való felkészülését és a Jenzer versenyautójával való összeszokást szolgálja.

Az F4 Winter Series a jerezi nyitóforduló után a mostani hétvégén Valenciában folytatódik, majd március első három napján a MotoGP-ből és a túraautózásból is ismert aragóniai versenypályán, Alcanízban rendezik a harmadik fordulót. A téli felkészülési sorozat március 8-9-10-én zárul a Barcelona mellett elhelyezkedő Circuit de Catalunyán, amely a Formula-1-es Spanyol Nagydíjnak is az otthona

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában