Diákolimpia

2024.02.15. 15:43

Hat korcsoportban, több mint száz diák versenyzett a regionális döntőért

A héten a Nagyboldogasszony Római Katolikus Gimnázium és Általános Iskola tornacsaroka adott otthont a Tollaslabda Megyei Diákolimpia döntőjének.

Fotó: Lang Róbert

– Siófokról, Zamárdiból, Segesdről, illetve több kaposvári iskolából, így a Kodályból, a Toldiból és a Katolikusból érkeztek a versenyzők. Összességében több, mint száz nevező volt elsőtől a hatodik korcsoportig, általános iksola első osztályától a gimnázium negyedik évéig – fogalmazott Gundy Richárd, a Nagyboldogasszony Római Katolikus Gimnázium és Általános Iskola matematika és testnevelés szakos tanára. – Korcsoportonként és nemenként öten jutottak tovább, ők vehetnek majd részt a szombathelyi regionális döntő, ahol már a tét az országos finálé lesz. 

– Az iskolákban vannak kimondottan tollaslabda edzések, a versenyzők olyan technikai szinten vannak, amit szimplán a testnevelé órákon nem lehet elsajátítani. A klasszikus strandtollaslabda, az oda-vissza ütögetés és sok érintés az ide erre a versenyre már kevés. Itt már a technika és a taktika is sokat számít, illetve mentálisan is végig kell vinni a huszonegy nyert pontig tartó mérkőzéseket. A verseny lebonyolítását tekintve korcsoportonként, létszámhoz igazítva csoportmérkőzések vannak, onnan lehet továbbjutni és utána egyenes kieséses rendszerben menetelhetnek a versenyzők a döntőig, illetve a helyosztókig. Minden mérkőzésnek jelentősége van, hiszen ha valaki lesérül, vagy megbetegszik, akkor rangsorban mögötte végző léphet a helyébe. 

– Kaposváron és környékén  a tollaslabda tábor egyre csak nő, Taszáron van egy új egyesület, ahol Lencsés Ernő személyében egy hivatalos tollaslabda edző várja a sportág iránt érdeklődőket minden héten hétfőn és csütörtökön. – zárta gondolatait Gundy Richárd, a megyei döntő egyik szervezője.


I. Korcsoport Lány: 1. Deák Helka (Kaposvár Kodály), 2. Kovács Adél (Kaposvár Kodály), 3. Szemicsek Szófia (Kaposvár Kodály).
II. Korcsoport Lány: 1.Radák Hanna (Zamárdi), 2.Renner Júlia (Kaposvár Kodály), 3. Koller Milla (Zamárdi).
III. Korcsoport Lány: 1. Renner Lili (Kaposvár Kodály), 2. Varga Zsófia (Kaposvár Kodály), 3. Csimszi Szófia (Segesd).
IV. Korcsoport Lány: 1. Horváth Emese (Zamárdi), 2. Tátrai Lilla (Kaposvár Csokonai), 3. Kalmár Aliz (Kaposvár Katolikus).
V. Korcsoport Lány: 1. Katona Fanni (Nagyatád), 2. Varga Nóra (Kaposvár Táncsics), 3. Györkös Luca (Barcs).
VI. Korcsoport Lány: 1. Takács Rebeka (Nagyatád), 2. Vitman Rebeka (Barcs).


I. Korcsoport Fiú: 1. Zámbó Kornél (Segesd), 2. Lázár Lehel (Zamárdi).
II. Korcsoport Fiú: 1. Leposa Csongor (Kaposvár Kodály), 2. Babos Bertalan (Kaposvár Katolikus). 3. Molnár Magor (Kaposvár Katolikus).
III. Korcsoport Fiú: 1. Nyikon Zsombor (Zamárdi), 2. Szabó Barnabás (Zamárdi), 3. Nagy Mátyás (Kaposvár Kodály).
IV. Korcsoport Fiú: 1. Pohner Rihárd (Zamárdi), 2. Gundy Lőrinc (Kaposvár Toldi), 3. Horváth-Hajmási Előd (Zamárdi).
V. Korcsoport Fiú: 1. Péterfai Soma (Kaposvár Katolikus), 2. Láris Dániel (Kaposvár Katolikus), 3. Máté Nikolasz (Kaposvár Noszlopy).
VI. Korcsoport Fiú: 1. Bogáthy Bertalan (Kaposvár Katolikus), 2. Bencze Gergő (Kaposvár Csokonai), 3. Bellai Marcell (Kaposvár Noszlopy).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában