Elismerés

2024.02.29. 15:01

Újabb rangos elismerésben részesült a KASI kiváló úszója

A Sportiskolák Országos Szövetsége (SIOSZ) a Magyar Sportok Házában tartotta meg a sportiskolák, a sportiskolás sportolók és a felkészítő testnevelők, illetve edzők közti 2023. évi versengés díjátadó gáláját.

Sonline.hu

Kakuk Koppány (balra) az egyéni sportágak 9-13. évfolyamos tanulói, igazolt sportolói kategóriában a második helyen végzett

A SIOSZ elnöke, Rózsa József ünnepélyes keretek között köszöntötte a 2023-ban kiemelkedő eredményeket elért sportiskolákat és sportolóikat.

A gálán köszöntőt mondott dr. Sáfár Sándor, a Nemzeti Sportügynökség Kiemelt Sportakadémiák és Sportegyesületek Igazgatóságának igazgatója, a díjátadásban közreműködött dr. Reinhardt Ákos, a Honvédelmi Minisztérium Sportért Felelős Államtitkárságának főosztályvezetője, Kasza Róbert világ- és Európa-bajnok öttusázó, valamint Gál Csaba az NSÜ főosztályvezetője.

A 101 sportiskolát tömörítő szövetség által kiírt versengés 5. kategóriájában (egyéni sportágak 9-13. évfolyamos tanulói, igazolt sportolói) Kakuk Koppány Zéta, a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola sportolója a fiúk között az előkelő második helyen végzett.

Koppány az Ifjúsági Európa Bajnokságon Belgrádban a 4x100 méteres mix gyorsváltó tagjaként Európa-bajnok lett. A Nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon (EYOF) Mariborban a 400 méteres férfi gyorsúszásban ezüstérmet szerzett. A Serdülő Országos Bajnokságon három egyéni, az Ifjúsági Országos Bajnokságon egy egyéni és egy váltó-, az Utánpótlás Rövidpályás Országos Bajnokságon két egyéni és egy váltó Országos Bajnoki címmel zárt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában