Kézilabda

2024.02.14. 13:03

Vámos és Szemerey után Pásztor Noémi is Franciaországba igazol

A francia női kézilabda-bajnokságban szereplő Nantes hivatalos oldalán jelentette be, hogy nyártól ott folytatja pályafutását Pásztor Noémi.

Sonline.hu

Pásztor Noémi Mosonmagyaróvárról rakja át a székhelyét Franciaországba

Fotó: mkcse.hu

Pásztor Noémi 1+1 éves szerződést írt alá Franciaország egyik kiemelkedő klubcsapatával, a Neptunes de Nantes-szal. A beállós 2021 nyarán érkezett Mosonmagyaróvárra, első két szezonjában 202 gólt lőtt az MKC színeiben, az idei versenykiírásban pedig 60-nál jár. Pásztor 33-szor lépett pályára a magyar válogatottban.

– Elérkeztem karrieremnek azon pontjára, amikor úgy érzem, eljött az ideje, hogy a következő lépcsőfokra lépjek – mondta a 24 esztendős Pásztor Noémi az MKC honlapjának. – Nagyon sokat kaptam az itt eltöltött idő alatt, itt váltam igazán stabil, érett játékossá. A technikai és fizikális képességeim is sokat fejlődtek. Régóta foglalkoztatott a gondolat, hogy belekóstoljak a “légiós életbe” és most már igazán képesnek tartom magam arra, hogy külföldre szerződjek. Köszönöm a fantasztikus szurkolóinknak, akik mindig, mind a hazai, mind az idegenbeli mérkőzéseken erőt adnak nekünk, valamint azt a sok szeretetet, amit én személy szerint kapok tőletek. Köszönöm mindenkinek, aki támogatott ezekben az években, de még messze nincs vége. Az elérhető legtöbb és minél fényesebb érmekkel a nyakamban szeretnék majd búcsút mondani a szezon végén.

Pásztor Noémi mellett további két magyar kézilabdázó szerződik Franciaországba nyáron, Szemerey Zsófi és Vámos Petra is a Metz csapatánál folytatja.

A válogatott beálló 2013 és 2017 között a Nemzeti Kézilabda Akadémia játékosa volt.

– A fradis időszakom után eléggé a földön voltam, és úgy érzem, most jutottam el oda, hogy igazán felépítettem magam, mind kézilabdatudásban, mind fizikálisan, és emberként is megértem arra, hogy belevágjak ebbe a külföldi kalandba – nyilatkozott az M1 aktuális csatornának Pásztor Noémi.

Megemlítette, hogy voltak más megkeresései is, de a francia liga most nagyon erős, ezért úgy gondolja, ott sokat fejlődhet, egy új stílus elsajátításával előrébb léphet. Úgy tudja, távoznak a jelenlegi beállók, és reméli, tud majd élni a lehetőséggel. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában