Röplabda, elődöntő

2024.03.17. 19:27

A Kaposvárnál az előny az elődöntő első meccse után

Az Extraliga elődöntőjének első mérkőzésén a KNRC fogadta a Swietelsky-Békéscsaba együttesét. A kaposváriak 3–1-es sikert aratva megszerezték az előnyt az elődöntőben.

Trancsik Zsanett Kármen

Szorosan kezdődött a párharc, felváltva estek a pontok. A vendégek az első három egységükből kettőt hazai hibából szereztek. Aztán beindult a kaposvári gépezet, így 7–4-es vezetésnél kénytelen volt időt kérni Tóth Gábor, ám a rövid szünet után is folytatta a menetelést az ellenfél. Magabiztosan játszottak a somogyiak, 13–7-nél már újra időt kért a Békéscsaba. Sara Dias és Szedmák Réka voltak a hazaiak pontkirálynői, előbbi kilenc, utóbbi hat egységet gyűjtött az első etapban. A hajrához közeledve aztán egyre több ki nem kényszerített hibát vétett a Kaposvár, Vincent Lacombe időt is kért 18–14-nél (pedig hét is volt a különbség). De végül összeszedték magukat a somogyiak, egy szettlabdát bár még hárított a Swietelsky, ám Pauline Martin lezárta a nyitójátszmát 25–20-ra.

A szünet után a vendégek kezdtek két hibával, így elég hamar is jött részükről az időkérés, pontosan 5–2 után. Viszont hamar utolérték ellenfelüket, a vezetést azonban nem sikerült átvenniük, ezután pedig fej-fej mellett haladtak a csapatok. Az ellenfél oldalán Dominika Strumilo és Margarita Stepanenko gyártotta a pontokat. Szorosabb volt ez a felvonás, mint az előző, de 14–13 után zsinórban három egységet szereztek a somogyiak, a hajrában pedig már héttel is mentek. A csabaiak 14–13 óta nem szereztek saját pontot egészen 23–17-ig. Ezúttal két szettlabdát is hárított a Swietelsky, végül Pintér Andrea hibájával 25–19-es KNRC-sikerrel zárult a játszma.

A folytatásban kettővel is vezetett a Békéscsaba, de a hazaiak hamar a javukra fordították a meccset. 10–10-nél újra egyenlő volt az állás, s a vezetést is újra magukhoz vették a vendégek, Vincent Lacombe 11–13-nál ki is kérte idejét, ám ez nem segített sokat, 14–17-nél ismét magához hívta tanítványait, ám tovább menetelt a csabai csapat. Teljesen elbizonytalanodtak a kaposváriak, hullámvölgybe kerültek. 15–19-es állás után sorozatban öt egységet gyűjtött a Swietelsky, Miroslava Paskova-Kaneva pedig le is zárta az etapot tízpontos különbséggel.

A negyedik játszmában igazán szoros küzdelmet láthattunk, sokkal határozottabban tértek vissza a pályára a somogyiak. Meg is emberelte magát a KNRC, elhúzott hárommal, mely után időt is kért Tóth Gábor. Újra a harmadik etap előtti formát mutatta a hazai csapat, de aztán zsinórban három egységet gyűjtött a Békéscsaba, s egy pontra zárkózott. A hajrában újra elléptek ellenfelüktől a kaposváriak, már hattal is mentek. Egy remek hajrával aztán lezárta a játszmát és a párharc első meccsét is a KNRC, így megtartotta a pályaelőnyt.

Kaposvári NRC–Swietelsky-Békéscsaba 3–1 (–20, –19, 15, –17)

Kaposvár Aréna, 422 néző. Vezette: Tillmann, Árpás.

KNRC: Radnai 3, Dias 20, Hurst 24, Vilvert 5, Martin 2, Szedmák 20. Csere: Rády (liberó), Nicolai, Godó 1, Maiorano. Vezetőedző: Vincent Lacombe.

Swietelsky: Paskova-Kaneva 15, Pintér 9, Stepanenko 17, Strumilo 10, Kump 7, Kotormán. Csere: Molcsányi (liberó), Glemboczki 2, Aydinogullari 1, Becic. Vezetőedző: Tóth Gábor.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában