Röplabda

2024.03.01. 11:51

Ha nyer a Fino, akkor biztosan alapszakaszgyőztes

Szombaton 18 órakor a Fino Kaposvár az Arénában az Extraliga (egyik) újoncát, a Bp. Testnevelési Egyetem SE csapatát fogadja.

Fenyő Gábor

Fotó: Muzslay Péter

Ha a házigazda kaposváriak hozzák a kötelezőt, vagyis győznek, akkor nyugodtan várhatják a jövő szerdán este esedékes Bp. Pénzügyőr SE elleni idegenbeli fellépést, amely az alapszakasz zárórája is lesz egyben; akkor ugyanis behozhatatlan lesz az előnyük.

A Bp. Testnevelési Egyetem SE az utolsó előtti, 11. helyet foglalja el a bajnoki tabellán kerek 20 ponttal. Ennek a felét gyűjtötték be hazai pályán; a többi 13-at idegenben szerezték. Amúgy érdemes rájuk odafigyelni, hiszen az alapszakasz vége felé kapták el a fonalat. Egy hete a Kőér utcai sportcsarnokban a Pénzügyőrt verték, előtte pedig Kecskeméten nyertek szintén 3–1-re.

A Testnevelési Egyetem csapatában több Kaposvárról indult, illetve meggfordult játékos található. Az előző bajnoki szezonban még a Fino Kaposvárban szerepelt Tóth Kristóf, de a somogyi megyeszékhelyen kezdődött Tóth Máté és Fenyő Balázs röplabdás pályafutása is. Tóth Kristóf a fővárosi újonccsapat pontfelelőse, Tóth Máté a karmestere, míg Fenyő Balázst pár hónapja lágyéksérvvel megműtötték. A többiekkel együtt edz és készül, a meccsek előtt bemelegít – ha nagy szükség van rá, akkor a biztonság kedvéért pályára tudjon lépni –, de igazából Nagy Gergely vezetőedzőnek segít amolyan másodedzőként. Tóth Kristóf mellett a szintén tavaly nyáron a Kistextől érkezett Gebhardt Norbert, a Pénzügyőltől jött Quintz Tamás, valamint a két liberó, a dunaújvárosi Laczi Dominik és a székefehérvári Tepszics Ákos ölthette magára a korosztályos válogatott mezét: ők öten összesen 81 alkalommal viselhették a nemzeti együttes szerelését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában