Kosárlabda

2024.03.10. 21:01

Komoly gondban a Kaposvár, miután Locke ellpota a show-t Szegeden

Az élvonalbeli férfi kosárlabda-bajnokság (NB I./A) 23. fordulójában a Kometa Kaposvári KK az SZTE-Szedeák otthonában hagyta a fontos bajnoki pontokat.

Fotó: Lang Róbert

Tahj Eaddy betegség, míg James Jean-Marie egy kisebb sérülés miatt nem állt Szőke Balázs rendelkezésére, aki az eltiltott vezetőedző, Dalibor Damjanovic hiányában irányította a Kometa Kaposvár KKK-t, mely a hiányzók ellenére remekül kezdte a mérkőzést és a félidőben még vezetett is (39–44), ám a fordulás után az SZTE-Szedeák egy 9–0-ás szériával fordított. Simándi Árpád együttese a harmadik negyedben 30 pontot dobott, Noah Locke játékára pedig nem volt ellenszere a somogyiaknak. Az amerikai légiós végül 41 ponttal zárt, hat triplát értékesített és ellopta a show-t. 

A Kometa Kaposvári KK az újabb idegenbeli – tizenkét mérkőzésből a tizedik – vereséggel roppant nehéz helyzetbe került. Noha a felsőházi rájátszás még mindig elérhető, hibázási lehetőség már nincsen, a siker pedig már így sem garantált. Ebből adódóan alsóház rájátszás és a kiesés elleni harc réme körvonalazódik Filipovity Márkóék számára.


SZTE-Szedeák–Kometa Kaposvári KK 89–77 (16–23, 23–21, 30–17, 20–16)
Szeged, Városi Sportcsarnok, V.: Tőzsér D., Győrffy P., Minár L.

SZTE-Szedeák: Locke 41/18, Cohill E., Bailey 10/6, Bognár K. 10/3, Lake 8. Csere: Mucza T. 11, Balogh Sz. 4, Zsíros P. 5/3, Mayer Á. Vezetőedző: Simándi Árpád.
Kometa Kaposvári KK: Krnjajski B. 5/3, Szőke B. 4, Abell 27/3, Filipovity M. 12/3, Koprivica 15. Csere: Halmai D. 3, Jackson 9/6, Puska B. 2, Bogdán B. Vezetőedző: Szőke Balázs.

Folytatás március 16-án, szombaton 18.00 órakor a Kaposvár Arénában az OSE Lions ellen.


Nyilatkozatok

Simándi Árpád: – Köszönjük a szép számú szegedi közönség biztatását, remélem, ezzel a sikerrel még többen visszatérnek majd a lelátóra. A legfontosabb ma a győzelem volt. Az első félidőben nem játszottunk jól, de a harmadik negyedben védekezésben összeszedtük magunkat, és elkaptuk a fonalat. Csapatszinten tudtunk nyerni, fontos volt, hogy ki tudjunk jönni a gödörből. Egész héten jól dolgoztak a fiúk, megvan a motivációjuk, hiszen még elérhetjük a play-offot. Tovább kell folytatnunk a munkát, remélem, ez a győzelem átszakítja azt a bizonyos gátat, és nyerni tudjuk a következő meccseket is.

Szőke Balázs: – Gratulálok a Szegednek, megérdemelten nyerték meg a meccset. Felforgatott kerettel játszottunk, két kulcsjátékosunk is hiányzott. Az első félidőt kontrolláltuk, de a találkozó második felét úgy kezdtük, ahogy nem lenne szabad. Fegyelmezetlenek voltunk, nem ütöttük be a taktikai faultokat, a Szeged pedig három gyors triplával ritmust fogott. Sajnos ezek utána nem tudtuk megállítani őket. Rengeteg olyan elkerülhető kosarat kaptunk, amire készültünk. Egyértelműen védekezésben buktuk el a meccset, és a dobószázalékunk is nagyon gyenge volt, 22 százalékkal tripláztunk.

Noah Locke: – Nagyszerű érzés végre nyerni. Az utóbbi hat meccsen ez nem sikerült, így nagyon boldog vagyok, hogy ma ez végre összejött. Igyekeztünk koncentráltak maradni az elmúlt hetek kudarcai után, és úgy érzem, hogy védekezésben sikerült ma előrelépnünk. Ez volt az egyik kulcsmomentuma a győzelmünknek. Remélem, hasonlóan tudjuk folytatni, és tovább küzdünk a rájátszásért. Remy Abell a bátyám csapattársa volt, nagyszerű játékos, ő is remek meccset játszott, boldog vagyok, hogy ezúttal én jöttem ki jobban kettőnk csatájából.

Milos Koprivica: – Gratulálok a Szegednek a győzelemhez. Nem védekeztünkma jól, sok könnyű kosarat, és tiszta dobóhelyzetet engedélyeztünk ellenfelünknek. Mindeküzben mi több dobóhelyzetet elrontottunk. Készülünk a következő mérkőzésre, megyünk tovább.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában