Labdarúgás

2024.03.17. 17:23

Major gólja ikszre volt elég az Ajka ellen

Két vereség után pontot szerzett a BFC Siófok az idén veretlen FC Ajkával szemben. Major harmadik gólját szerezte a szezonban, másodikat a zöld-fehérek ellen, Winter pedig büntetőt hárított döntetlennél a fordulás után. Mindkét klub megnyerhette volna ezt a bajnokit, így igazságosnak mondható a döntetlen.

Keszthelyi Zoltán

Fotó: NemA

Az első félidő nem volt rossz siófoki szempontból egy gyors Dénes, Németh, Major akció végén előnybe is kerültek, 441 perc után kaptak újra gólt a Veszprém vármegyeiek! A szünetben érkező Babos, Pantovic duó megváltoztatta az erőviszonyokat, az előbbié volt az egyenlítő találat, aki tizenhatról kilőtte a jobb alsót, Winter beleért ugyan, de hárítani nem tudott. Közvetlenül a gól előtt óriásit hibázott Gyurkits, aki nem tudta kiugratni Némethet, akik egyedül vezethette volna a labdát Szabadosra. Egy perccel az ajkai találat után máris vezethettek volna a vendégek Debreceni Zalán óriási hibája után, ám utóbbi javította azt, ugyanis kirúgta Szarka hálóba tartó sarkazását (60.p.). Varjas büntetőt érő szabálytalansága után Winter tartotta meccsben a házigazdákat, aki megfogta Szarka jobb alsóba tartó büntetőjét (79.p.). Hogy ez nem hozott fordulatot, az Girsiken múlt, akit Hegedűs hozott ajtó-ablak helyzetbe, ám annyit várt, hogy Kenderes becsúszva blokkolt (87.p.) A végén Pantovic lábában volt a három pont, ám Varjas mentett a kapu előterében. A cserék ezúttal is döntően befolyásolták a végeredményt, siófoki oldalon továbbra sem érkezik komoly segítség a kispadról, ez volt a 25. forduló és két gólt szerzett csereként beálló labdarúgó. Ezzel összefügg, hogy idén tizenkét alkalommal volt eredményes a BFC Siófok, egyszer sem a hetvenedik perc után.

BFC Siófok – FC Ajka 1–1 (1–0)
Siófok, Városi Stadion, 300 néző. Vezette: Katona B.
Siófok: Winter – Varjas Z., Hegedűs J., Vékony – Major G. (Svedjuk, 67.), Gyurkits (Girsik, 84.), Posztobányi (Nemes, 84.), Kitl, Debreceni Z. (Kovács B., 67.) – Németh B. (Schildkraut, 67.), Dénes. Vezetőedző: Dragan Vukmir.
Ajka: Szabados – Tóth G. (Horváth P., 77.), Kenderes, Jagodics B., Csemer – Tajthy (Nagy K., 63.), Fiáth (Babos, 46.) – Zsolnai R., Csizmadia Z. (Görgényi, 81.), Borsos F. (Pantovics, 46.) – Szarka. Vezetőedző: Schindler Szabolcs.
Gól: Major (26.), ill. Babos (59.).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában