Kosárlabda

2024.03.01. 12:13

Négy győzelemmel második helyen állnak a 6 város tornáján

Sonline.hu

Egy régebben is jól működő formátumot szerettünk volna új köntösbe bújtatva visszahozni az U12-es korosztályba – tudtuk meg a főszervező Alba Fehérvár összefoglalójából, a 6 város tornája U12-es versenysorozat alapszakaszának első feléről. A legnagyobb változást az eredményezte, hogy nem csak hat különböző város, hanem hat különböző régió csapatait szerették volna összefogni. Olyan együtteseket kerestek, akik az élmezőnybe tartoznak a saját területükön belül és biztosan nem találkoznak egymással a gyermekbajnokság alapszakaszában.

Így került a torna kötelékébe a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola, a Kecskeméti Kosárlabda Akadémia, a Szombathelyi Ifjú Sólymok Kosárlabda Egyesület, a Vasas Akadémia, valamint a főszervező Alba Fehérvár.

Az U12-es bajnoki rendszerhez hasonlóan fordulónként két mérkőzést játszik minden csapat. Az alapszakasz keretein belül öt forduló alatt lezajlik csapatonként tíz meccs. Ez alapján a tabella első három helyezettje A döntőt, az alsóház tagjai pedig B döntőt vívnak majd a székesfehérvári helyosztón.

– Ahogyan mondani szokták, a foglalkozás elérte a célját – olvasható az Alba Fehérvár összefoglalójában. – Az első három forduló után elmondható, hogy ami miatt a tornát létrehoztuk, az teljes mértékben megvalósult: Nagyon színvonalas mérkőzéseken pallérozódnak a gyerekek, mindezt sportszerű és családias környezetben.

Az alapszakasz feléhez érkezve a Vasas csapata vezeti a tornát 6/6-os, hibátlan mérlegével, őket követi egyaránt 4-4 győzelemmel a Kaposvár és a Sopron együttese. Negyedik helyen a Szombathely két győzelemmel, az ötödik-hatodik helyen pedig a Kecskeméti KA és az Alba Fehérvár gárdája egyaránt egy-egy győzelemmel állnak.

– A 6 város tornája rendezvényen a KASI korábban már indult, és nagyon pozitív volt a visszajelzés róla – mondta Csapó Gábor, a KASI edzője. – Szakmailag nagyon fontosnak tartom, hogy jól felkészített csapatok ellen mérkőzhetünk, ennek a tornának a keretében. A játékosok szüleinek külön öröm, hogy szép magyar városokba kísérhetik el gyerekeiket. Így, a harmadik forduló után csak jókat tudok elmondani a tornáról, és lelkesen készülünk a következő tornákra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában