Utánpótlás

2024.03.20. 14:13

Szabadtéri tavaszi fesztivál az U9-es korosztály számára

A Kaposvölgye LUE U9-es korosztálya egészen eddig bent, tornateremben edzett és készült, ez a hét viszont meghozza a változást: vasárnap ugyanis megrendezésre kerül az első tavaszi körzeti Bozsik-fesztivál – olvasható az egyesület hivatalos platformján.

„A tél folyamán bent, teremben edzettünk, egy horvátországi és egy dombóvári teremtornán, valamint a korosztály téli Bozsik-tornáin vettünk részt, amelyeken sok gólt és még több tapasztalatot szereztünk. Ezen a héten viszont már kinti gyakorlások következnek. A Gárdonyi Tagiskola tornatermétől egy jó hangulatú szülő-gyermek focikával búcsúztunk”– árulta el a korosztály edzője, Kulcsár Attila.

A hétfői és csütörtöki foglalkozásokon vissza kell szokni a szabadtéri körülményekhez és labdához a futsal után.

„A gyerekek már megszokták a futsal-labdát és azt a játékot, de egyértelmű, hogy sokkal jobban szeretik, amikor kint lehetnek, és szabadtéren edzhetünk, játszhatunk – illetve nekem edzőként is több lehetőségem van változatosabb foglalkozásokat tartani. Jelenleg tizennégyen vagyunk a korosztályban, egy új igazolás érkezett, és mindenkinek megvan már a sportorvosija is” – számolt be a szakember.

„Ebben a korosztályban a labdával való barátkozás, a technikai elemek alapjainak elsajátítása a legfontosabb feladat, meg kell szeretniük a labdarúgást. A fesztiválok jelentősége ebben az, hogy a 9 évesek számára ez jelenti a versenyszituációt, a mérkőzést, amikor más csapatok, más gyerekek ellen tudják bemutatni, hogy mit tudnak” – tette hozzá Kulcsár Attila.

„A tavasz során a heti két edzésünk mellé igyekszünk majd pluszban edzőmérkőzéseket beiktatni, hiszen készülni kell a folytatásra is, ebben az időszakban ki kell alakulniuk a posztoknak, hogy kinek melyik pozíció, melyik feladatkör fekszik legjobban, mire alkalmas leginkább. Azt örömmel mondhatom, hogy több motivált és szorgalmas játékosunk is van: ebben a korosztályban a képzési tervünkben szerepel a testizom erősítése, amit nagyon lelkesen csinál a csapat, és többen önszorgalomból otthon is pluszmunkát végeznek ennek érdekében. Emellett a párharcokban is sokat fejlődtek a gyerekek az utóbbi időben, keményebbé váltak, úgyhogy elégedett vagyok.”

A szóban forgó szabadtéri Bozsik-fesztivált vasárnap 09:00-tól rendezik meg a Kaposvári Egyetemen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában