Ritmikus gimnasztika

2024.03.06. 12:58

Taroltak a kaposvári tornászok Kozármislenyben

Tizennyolcadik alkalommal rendezték meg az Aranyszalag ritmikus gimnasztika versenyt Kozármislenyben.

Trancsik Zsanett Kármen

Összesen ötvenkilenc érmet hoztak haza Kozármislenyből az LSC versenyzői

Tizenkét egyesület több száz versenyzője vett reszt a meghívásos megmérettetésen, melyen a kaposvári LSC Ritmikus Gimnasztika SE versenyzői nyerték a legtöbb érmet, összesen 59-et. 38 arany, 18 ezüst és 3 bronz került az LSC-s lányok nyakába. A kaposvári klub versenysport kategória I. és II. osztályban is valamennyi korcsoportban indított versenyzőt kisgyermektől a felnőtt korosztályig.

Életük első versenyén szerepeltek a legkisebbek, akik huszonhárom induló között mutathatták meg, mit tudnak. Diszterhöft Bianka lett a győztes, Ács Adrienn Léna a negyedik, Flach Zsófia pedig az ötödik helyen zárt. Szintén élete első versenyén vett részt Varga Emma, és a dobogó harmadik fokára állhatott fel a 2012-esek között.

A nagyobbak már jóval rutinosabbak voltak. Öt aranyérem került Király Gréta, Grózner Alexa és Vlasics Zorka nyakába, akik a felnőtt, a junior és a serdülő I. osztályban indultak. Három aranyat nyert Szvitán Zorka és Szabó Nadin. Két arany és egy ezüstérem lett Szerafin Gréta, Molnár Adél, Mészáros Veronika, Hernádi Csenge és Iberpaker Kata jutalma. Egy aranyat és két ezüstérmet érdemelt Korcsmáros Luca, valamint Csernák Mirjam. Bene Laura pedig három ezüsttel gazdagította éremgyűjteményét.

Egy aranyéremnek örülhetett Geszti Kíra, Bödő Zora és Mannász Maja. Egy aranyérmet és két bronzérmet nyert Molnár Alíz. Két ezüsttel és egy bronzzal gazdagodott Filótás Fanni, illetve Németh Maja. Ezüstérmes lett még Pék Csenge és Keszthelyi Boróka. Csernák Flóra a népes gyermek korcsoportban ötödik helyezést ért el.

A lányokat Balogh Orsolya, Boros Ninetta és Kutnyák Nikolett készítette fel. Valamint a korábban sikeres LSC-s versenyző, Borbély Kata is már besegít a kisebbek felkészítésében.

A megmérettetés kiváló felkészülés volt a közelgő szövetségi versenyek előtt.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában