Ritmikus gimnasztika

2024.03.20. 13:17

Több mint háromszáz tornász lép szőnyegre a hazai Eb-n

Negyven ország 340 versenyzője nevezett a május 22. és 26. között a Papp László Budapest Sportarénában sorra kerülő olimpiai kvalifikációs ritmikus gimnasztika Európa-bajnokságra

Az európai szövetség honlapjának híradása szerint 218 felnőtt és 122 junior versenyző szerepel majd a magyar fővárosban. A felnőtteknél az egyéni mellett az együttes kéziszercsapatok is versenyeznek, a fiatalabbak ezúttal csak egyéniben indulhatnak. A magyar szövetség egyéniben három felnőtt és négy junior tornászt, valamint egy-egy tartalékot, a csapatversenyre pedig hat sportolót nevezett. A magyar együttes kéziszercsapat az olimpiai kvóta megszerzésének reményében lép majd szőnyegre májusban. 

Az Európai Torna Szövetség (EG) megtartotta az Európa-bajnokság sorsolását, ahol az is kiderült, az olimpiai kvótás, vb-bronzérmes Pigniczki Fanni mikor lép szőnyegre a Magyar Torna Szövetség (MATSZ), a Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség (MRGSZ) és a Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökség (NRÜ) szervezésében megrendezésre kerülő kontinensviadalon. 

A rendezvényen kiderült, hogy junior egyéniben Magyarország a 12. országként, a B-csoportban mutatja be gyakorlatát, a felnőtt egyéni mezőnyben pedig negyedikként az A-csoportban léphet közönség elé a selejtezőben. Az együttes kéziszercsapat tizennyolcadikként, a B-csoportban kezd. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában