Labdarúgás

2024.03.03. 17:55

Vége a BFC Siófok veretlenségi sorozatának, meglett az idei első alkalom amikor nem tudott gólt szerezni

A feljutásért küzdő Vasas FC véget vetett a BFC Siófok négymeccses veretlenségi szériájának, mely idén első alkalommal nem tudott gólt szerezni. A fővárosiak Gera Zoltán edző debütáló bajnokiján egyetlen komoly lehetőségüket kihasználva vitték el a három pontot Holender révén a Balaton partjáról.

Keszthelyi Zoltán

Fotó: Németh András

A Vasas ellen – egy döntetlen és három győzelem után – elszenvedte első tavaszi vereségét a BFC Siófok, mely az egy pontra rászolgált volna. – Kikaptunk, de nem érdemeltünk vereséget – nyilatkozta a lefújás után Dragan Vukmir. – Több helyzetet is kialakítottunk, de nem tudtuk azokat gólra váltani, viszont értékelem a csapatom küzdeni tudását.
Hogy nem jött össze tanítványainak a gól, az nem csak rajtuk múlt, hisz Rúsz játékvezető nem adott meg egy jogosnak tűnő büntetőt a 9. percben! Varga indítása után Dénes lépett ki középen Otigba és Baráth között, bevezette a labdát a tizenhatosan belülre, ahol kicselezte az utóbbit, miközben érkezett a kapujából Jova, aki nem tudott mást tenni, mint keresztbe feküdni a labdát mellette eltoló hazai támadó előtt, így buktatva őt. A mérkőzés végeredményt befolyásoló döntés volt! A legutóbb, Kispesten döntő volt Dénes megmozdulása, hisz az általa kiharcolt büntetővel nyert a BFC Siófok, ezúttal erre most nem kaptak esélyt.

A fővárosiak a huszadik perctől ritmust váltottak, ebben a periódusban döntötték el a három pont sorsát egy Tóth, Radó jobb oldali háromszögelés után, az utóbbi beadását pedig – a dermedten álló Varjas mellett – Holender passzolta három lépésről a hálóba (0–1). Winternek 267 perc után találtak be újra! A vendégelőny nem igazán tett jót a találkozónak, visszaesett a színvonal, egyre több volt a hiba mindkét oldalról, a vendéket a vezetés óvatossá tette, a balatoniak pedig nem találták az utat a Vasas kapujához. – Elvesztettük a ritmusunkat – nyilatkozta Gera Zoltán, aki első alkalommal dirigálta a piros-kékeket bajnoki mérkőzésen, aki hozzátette szünet után támadásban rossz döntéseket hoztak. Becsülettel küzdöttek a balatoniak, de ezúttal nem voltak olyan élesek, lendületesek, mint a korábbi találkozókon, a legközelebb az egyenlítéshez Major jobb oldali beadásánál álltak Varjasék, melynél Németh csúsztatott a középen a hosszú oldalon érkező Varga elé, akinek tizenegy méterről leadott lövésénél már átjutotta Jován a labda, de végül a gólvonal előtt felszedte. Négy perccel a lefújás előtt Hidi buktatta a Kitlt húsz méterre a kaputól, Jova csak nézte, ahogy Svedyuk szabadrúgása épp elment a jobb kapufa mellett.

Merkantil Bank Liga – 23. forduló

BFC Siófok – Vasas FC 0–1 (0–1)

Siófok, Városi Stadion, 700 néző. Vezette: Rúsz Márton (Szilágyi Norbert, Dobos Dávid).
BFC Siófok: Winter – Varjas Z., Hegedűs J., Vékony – Major G., Gyurkits (Kovács B., 58.p.), Posztobányi (Svedjuk, 58.p.), Kitl M. (Szedlár, 87.p.), Varga B. (Schildkraut, 79.p.) – Németh B., Dénes (Girsik Á., 79.p.). Vezetőedző: Dragan Vukmir.
Vasas FC: Jova – Ódor M., Baráth, Otigba – Bakti B. (Girsik A., 71.p.), Urblík J. (Vida, 87.p.), Hidi M. S., Doktorics – Radó (Berecz Zs., 58.p.), Tóth M., Holender (Szalay Sz., 71.p.). Vezetőedző: Gera Zoltán.
Gólszerző: Holender (23.p.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában