Vízilabda OB I.

2024.04.26. 14:28

Kaposvári VK: kezdődik az igazi harc Európáért

A középszakaszt követően a helyosztókkal folytatódik az E.ON férfi vízilabda OB I.: az 5-8. helyért kiírt rájátszás első körében, szombaton 18.00 órakor a Szolnoki Dózsa Praktiker otthonában vendégszerepel a Kaposvári VK.

Klein Péter Nándor

Fotó: ANDRASSY Zoltan

Története során először szerepel a felsőházban a Kaposvári VK, amely bár győzelem nélkül zárta a bajnokság középszakaszát, több mérkőzésen is lehetett érezni, Surányi László tanítványaiban van tartás és akarat, hiszen egyszer sem adták fel, mindig a végsőkig küzdöttek és sokszor csak karnyújtásnyira voltak a pontszerzéstől. A sikert bár eddig nem ízlelhették meg, azonban az alapszakaszból hozott hat pontjuknak köszönhetően a hetedik helyen zárták a nyolccsapatos felsőházat, így előbb a hatodik helyen végző Szolnokkal küzdhetnek az európai kupaindulást érő helyekért. Az egyik fél hetedik pontjáig tartó találkozó három-háromról indul, ugyanis az alapszakaszban, Szolnokon a Kaposvár aratott sikert, míg a felsőházban visszavágott a Szolnok. 
– Egy jó mérkőzésen szeretnénk pontokat rabolni Szolnokról – mondta Palatinus Erik, a Kaposvári VK játékosa. – Az idegenbeli találkozó egyáltalán nem lesz könnyű, hiszen egy jó csapat otthonába utazunk, de ezt követően, a saját közönségünk előtt szeretnénk egy még jobb mérkőzést játszani. 
Az 5-8. helyért vívott helyosztó második mérkőzésére május harmadikán, pénteken 19.00 órakor kerül sor a kaposvári Csik Ferenc Versenyuszodában. Abban az esetben, ha szükséges a harmadik meccs, azt ugyancsak a Szolnok pályaválasztásával rendezik majd meg, várhatóan május nyolcadikán. A helyosztók során nem születhet döntetlen, amennyiben a rendes játékidőben nem bírnának egymással a csapatok, úgy szétlövés dönt a három pont sorsáról. A másik ágon az ötödik helyen végző Honvéd nyolcadik helyezett Szegeddel csap majd össze. Ez a párharc hat-nullás budapesti előnnyel indul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában