Kosárlabda

2024.04.12. 14:31

Két kaposvári fiatalt is a legjobbak között tartanak számon az élvonalban

Az előző hétvégén ért véget a felnőtt férfi első osztályú kosárlabda-bajnokság alapszakasza. Ennek apropóján sorra vette az Utánpótlássport, hogy az utánpótláskorú (2004-ben vagy azután született) játékosok közül kik nyújtották a legjobb teljesítményt az eddigiekben.

Sonline.hu

Halmai Dániel (a labdával) egyik nagy erőssége a triplázás, 40 százalékkal dobott kintről

Fotó: Lang Róbert

Az ötös lista első helyét a kaposváriak 19 éves ígérete, Szőke Bálint érdemelte ki, miután az U20-as fiatalok közül a legtöbb pontot (4,4) és a legmagasabb teljesítményindexet (6,3) átlagolta az élvonalban. A 2005-ös születésű bedobó a szezon közbeni edzőváltás után került előtérbe a somogyiak első csapatában, míg január óta stabil kiegészítő emberré nőtte ki magát, ráadásul mindezt rögtön az első NB I-es évadában tudta elérni. A 2024-es naptári évben lejátszott 12 mérkőzésén – amelynek a felén kezdőként szerepelt – 5,3 pontot és 7,6-es VAL-mutatót jegyzett átlagosan, ezzel tavasszal Szőke volt a legjobb formában játszó utánpótláskorú játékos az első osztályban.

Legjobb teljesítményét a Budapesti Honvéd otthonában hozta, ahol 13 ponttal, közte három triplával és három lepattanóval végzett. Bálint esetén kiemelendő, hogy nagyon hatékonyan, 56 százalékos pontossággal értékesítette a helyzeteit a mezőnyből, távolról pedig 44 százalékkal volt eredményes.

A második helyre klubtársát, a szintén kaposvári Halmai Dánielt tették, aki irányító poszton nyújtott maradandót. Az ugyancsak U20-as válogatott reménység egy kivétellel az összes mérkőzésen (25) szóhoz jutott, és hozzávetőleg 12 perc alatt 4,1 pontot, illetve 1,4 lepattanót és 1,4 gólpasszt tudott felmutatni második NB I-es évadában. Több meccsen is remekül teljesített: a Sopron vendégeként 12, míg az Alba Fehérvár ellen 14 ponttal zárt, mi több, utóbbival bravúros győzelemhez is segítette együttesét a tavalyi ezüstérmessel szemben. Halmai egyik nagy erőssége – Szőkéhez hasonlóan a triplázás volt, 40 százalékkal dobott kintről.

A harmadik helyen az Atomerőmű SE játékosa, a 19 éves Géringer Gergő, a negyediken a Sopron KC játékosa, a 20 esztendős Csendes Péter, az ötödiken pedig a szintén 20 éves, s szintén soproni Meszlényi Róbert végzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában