RÖPLABDA BAJNOKI DÖNTŐ, FÉRFIAK

2024.04.15. 15:42

Újabb aranyra pályázik a Fino

Kedden 18.30 órakor a Kaposvár Arénában elrajtol az idei férfi röplabda bajnoki döntő. Az egyik fél három győzelméig tartó aranysorozat a Kaposvár Arénában kezdődik kedden 18.30 órakor, majd három nap múlva, pénteken 17 órakor Székesfehérváron a VOK-csarnokban folytatódik, a harmadik találkozó pedig ismét a somogyi megyeszékhelyen lesz április 22-én, hétfőn 17.30 órakor (utóbbi két találkozót élőben közvetíti az M4Sort). Ha három találkozó nem lenne elég, akkor a negyedik ütközetet Fehérváron, a mindent eldöntő utolsó, ötödik összecsapást pedig újra csak Kaposváron rendezik.

Fenyő Gábor

A vasárnapi kora esti edzésen a Fino Kaposvár játékosait a várható fejleményekről faggattuk.

Bögöly Gábor csapatkapitány (ötszörös bajnok – 2013, 2015, 2016, 2017 és 2023): – Nagy előnyt jelent, hogy nálunk Kaposváron kezdődik a bajnoki döntő. Élnünk kell a lehetőséggel!
Bozóki Bence (ötszörös bajnok – 2013, 2015, 2016, 2017 és 2023): – Úgy érzem, három mérkőzés elég lesz. Végig maximálisan koncentrálnunk kell, ha azt akarjuk, hogy mi legyünk a bajnokok.
Magyar Bálint (hatszoros bajnok – 2013, 2015, 2016 és 2017 (Fino Kaposvár); 2021 és 2022 (Bp. Pénzügyőr SE): – Az biztos, hogy végig észnél kell lenni. Nem szabad egy pillanatra sem kihagyni, sem pedig hibázni.
Baróti Árpád (kétszeres bajnok – 2016 (Berlin Recycling Volleys/Németország); 2023 (Fino Kaposvár): – Ne szépítsünk a dolgon; nincs mese, egyszerűen nyerni kell!
Kalmár Ákos (bajnok volt 2023-ban): – A Magyar Kupában és a bajnoki alapszakaszban is kétszer legyőztük a székesfehérváriakat, pontosabban teljesítettük az ellenük megfogalmazott célunkat. A bajnoki döntőtől is azt várom, hogy folytassuk a megkezdett sorozatunkat.
Hubicska Patrik (bajnok volt 2023-ban): – Hogy minél jobb és látványosabb mérkőzéseket váltsunk a fináléban.
Iván Bence (bajnok volt 2023-ban): – Nem az a fontos, hogy hány mérkőzésen dől el; a lényeg, hogy újra mi legyünk a bajnokok!
Zarka Márton (bajnok volt 2023-ban): – Augusztus második felében az Amerikai Egyesült Államok felé veszem az irányt. Szeretnék a megyeszékhelytől két arannyal elköszönni, vagyis a kupagyőzelem mellé a bajnoki címet is begyűjteni. Nem lesz könnyű feladat, de készen állunk a feladatra.
Tóth Gábor (bajnok volt 2023-ban): – Én három találkozóban gondolkodom. Szerintem ennyi (is) elég lesz az újabb bajnoki címünkhöz.
Laczó Bálint (bajnok volt 2023-ban): – Nyerni akarunk! Szerintem nem lesz sima 3–0; az egyik meccset „átengedjük” a MÁV Előrének.
Eördögh Bálint (bajnok volt 2023-ban): – Számszerű végeredményt ne kérdezzen tőlem. Egyébként meg tök mindegy, hogy hol és mikor, csak mi legyünk az elsők. Ha nem Kaposváron, hanem Székesfehérváron lesz majd a bajnokavatás, akkor sem leszünk egyedül. Biztos, hogy nagyon sokan eljönnek majd Kaposvárról és Somogyból.
Lescay Favier Tomas Alejandro – kubai (bajnok volt 2023-ban): – A legfontosabb, hogy az aranypárharc első felvonását mi nyerjük hazai pályán. Ez kellő lökést ad(hat) a társaságnak.
Stepan Novoselov (orosz): – Nem szeretnék előre jósolni, de mindenképpen jó játékot és remek ütközeteket várok – na meg persze azt, hogy az aranycsata után majd mi ünnepelhessünk.
Szlobodan Prakljacsics vezetőedző: – Igazából egész szezonban a végső felvonásra készültünk. Nagyon bízom abban, hogy összejön, vagyis a Magyar Kupa-győzelem mellett a bajnoki cím is a miénk lesz.
Demeter András György edző: – Mi vagyunk a bajnoki címvédők, s azon vagyunk és dolgozunk, hogy továbbra is azok maradjunk.

 

 

Biztató előjelek

Az idei bajnoki szezonban eddig négyszer csapott össze a Fino Kaposvár a Székesfehérvári MÁV Előre SC-Foxconn csapatával, s a végén mindig mi örülhettünk. Januárban a Magyar Kupában találkozott egymással a két együttes; Fehérváron a Fino nyert 3–1-re, a kaposvári visszavágón pedig a MÁV Előre SC öt játszmás meccsen. Más kérdés, hogy a lényegi dolgok már 2–1-es kaposvári vezetésnél eldőltek, így mindkét oldalon a cserék folytatták a játékot. Februárban aztán a bajnoki alapszakaszban megint csak Fejér megyében kezdtünk; ott 3–2, Kaposváron pedig 3–1 arányban nyert a Fino.

A feladat adott: a bajnoki döntőben is folytatni a sorozatot! Bár a Székesfehérvári MÁV Előre SC-Foxconn csapatát már nem az ex-kaposvári Dávid Zoltán irányítja – pont a Fino elleni meccs után menesztették – , nagy kérdés, hogy az új mester, az argentin Omar Fabian Pelillo mennyire tud új színt hozni a fehérváriak játékába.

Amúgy abszolút nem kicsi a tét, hiszen a Finónak ez lenne a 20. bajnoki címe (még anno 1992-ben szerezték az elsőt), s ha összejön – márpedig miért ne jönne... –, akkor 15.-ször fordulna elő, hogy egyszerre ünnepelhetnénk Kaposváron Magyar Kupa-győzelmet és bajnoki aranyat. Kívánjuk, hogy így történjen!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában